Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE CHP-DEM İTTİFAKINDA DETAYLAR DA ORTAYA ÇIKIYOR: VERMİŞ DE VERMİŞLER… BOMBA İDDİA!

admin | 24 Ocak 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir için CHP’ye destek verecekleri konusunda anlaşmaya varan DEM Parti’nin CHP’li Vahap Seçer yönetiminden istekleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. DEM Parti’nin CHP’den Akdeniz ilçesinde destek yanında Büyükşehir’den de eş başkanlık düzeyinde yetki istedikleri, bunun da CHP yönetimi tarafından kabul gördüğü iddiası Mersin’e bomba gibi düştü.

CHP ile DEM Parti’nin arasında 6 il için devam eden ittifak görüşmelerinde Mersin için uzlaşı çıktığı ifade edilmişti.

Dem Partili yetkililer, Mersin’de Cumhur ittifakının MHP ile aday çıkarması nedeniyle DEM Parti’nin MHP’ye kazandırmamak için CHP ile ittifak yapacağı bunun yanında CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de DEM Parti tabanı tarafından “çok sevilmesi” gerekçesiyle ittifak yapılacağını söyledi.

SADECE “SEÇER SEVGİSİ” DEĞİLMİŞ… İSTEMİŞLER DE İSTEMİŞLER, VERMİŞLER DE VERMİŞLER… BOMBA İDDİA!

DEM Parti’nin Mersin’de CHP ile ittifakının denildiği gibi sadece “Seçer’i tabanın çok sevmesinin” olmadığı iddiası Mersin’de büyük yankı uyandırdı. DEM Parti’ye yakın kaynaklar Mersin’de CHP’den istenen bazı isteklere de CHP yönetimi tarafından olumlu yaklaşıldığını öne sürdü.

Akdeniz ilçesinde CHP’nin aday çıkarmamasına CHP’li heyetin olumlu baktığının yanı sıra Büyükşehir’de kadro taleplerinin de kabul gördüğü iddia edildi.

Kadro talebinin sadece işçi düzeyinde değil, üst yönetimde de söz hakkını kapsadığı ifade ediliyor. Bunun için de Mersin’de “eş başkanlık” düzeyinde yönetimde bir DEM Partilinin bulunacağı konuşuluyor.

GENEL SEKRETERLİK YA DA YETKİLİ BAŞKANVEKİLLİĞİ İSTEDİLER…

CHP’de eş başkanlık uygulaması olmaması nedeniyle Mersin Büyükşehir’de Genel Sekreterlik, yetkili Genel Sekreter Yardımcılığı veya yetkili Başkan vekilliği kadrolarından en az birinin DEM Parti’ye bırakılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

DEM PARTİ’YE YAKIN YAZAR DA TALEPLERİN “UCUNU” GÖSTERMİŞTİ!”

DEM Parti’ye yakınlığıyla bilinen yazar Cafer Tar da geçtiğimiz gün yayınlanan yazısında buna işaret etmişti.

Tar, CHP’nin İstanbul, Adana, Mersin gibi belediyelerde DEM’le birlikte yönetim içinde bulunması gerektiğini söyleyerek ittifakta DEM Parti taleplerinin de sinyalini vermişti.  Cafer Tar, “İstanbul, Adana, Mersin gibi belediyelerin Kürtlerin de katılımı ile yönetilmesi Türkiye’de faşizmi sadece geriletmez aynı zamanda kitlelerde mücadele azmi ve demokrasi umudunu büyütür” ifadelerini kullanmıştı.

CHP BU PAZARLIĞI NASIL İZAH EDECEK?

Pazarlıkta el yükselten DEM’in eş başkanlıktan daire başkanlığına, destek verilen her noktada bizatihi yönetime dahil olmak istemesi sonrası CHP’ye çevrildi.

CHP’nin parti içine ve seçmen tabanına bu durumu nasıl izah edeceği büyük merak konusu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MERSİN’DE CHP-DEM İTTİFAKINDA DETAYLAR DA ORTAYA ÇIKIYOR: VERMİŞ DE VERMİŞLER… BOMBA İDDİA! için 1 yorum

  1. […] MERSİN’DE CHP-DEM İTTİFAKINDA DETAYLAR DA ORTAYA ÇIKIYOR: VERMİŞ DE VERMİŞLER… BOMBA İ… Mersin Büyükşehir için CHP’ye destek verecekleri konus… […]

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle