Hoşgeldiniz  

VARAN 2: “BİZ MEYDANLARDA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE NELER DÖNDÜĞÜNÜ, NASIL YOLSUZLUKLAR YAPILDIĞINI ANLATACAĞIZ”

admin | 09 Aralık 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği günden bu yana geçmiş döneme, devri-sabık yaratmak için elinden gelen her şeyi yaptığını ifade ederek, “Her meclis toplantısında bizlere saldırdı. Bizi kötüledi. Biz meydanlarda Mersin Büyükşehir Belediyesinde neler döndüğünü, nasıl yolsuzluklar yapıldığını anlatacağız” dedi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği günden bugüne kadar önceki döneme saldırdığını dile getiren Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “2019’da bize kurulan bir kumpas olmasaydı Vahap Seçer o makamları rüyasında görürdü” dedi.

Katıldığı TV yayınında CHP’li Seçer dönemine veryansın eden İYİ Partili Kocamaz, “Biz meydanlarda Mersin Büyükşehir Belediyesinde neler döndüğünü, nasıl yolsuzluklar yapıldığını anlatacağız” diye konuştu.  

İŞTE KOCAMAZ’IN BOMBA AÇIKLAMALARI:

“CHP’Lİ 11 BELEDİYE ARASINDA YAPILAN ANKETLERDE BİLE 11. OLDU, NASIL BAŞARILIYMIŞ?”

“Bu CHP’li belediyelere tamamen başarısız diyemeyiz. Başarısız olanlar var. Başta Mersin. CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi arasında anket yapıyorlar, ilk 10’u açıklıyorlar Mersin Belediyesi yok. Manipülasyonlarla kendilerini başarılı gösteriyor. Yüzde 90 herkes diyormuş ki Vahap Seçer başarılı. Neresi başarılı?

“ALTYAPIYI YAPMADAN ASFALTI DÖKTÜ! YAZIKTIR, GÜNAHTIR…”

Şimdi seçime giderken yollara asfalt yapıyorlar. Arkadaş önce bunun altyapısını yap, ondan sonra bu asfaltı yap. Biz projesini hazırladık bunun. Mersin’i her yağmurda sel basıyor. Biz buna kafa yorduk. Denize paralel olup, doğudan batıya giden yolların altına drenajlar yapılması lazım. Bu drenajlarla yukardan gelen suların bir taraftan Müftü Deresine diğer taraftan da Mezitli Deresine aktarılması lazım. Yazık değil mi, bu asfalt en pahalı malzeme. Şimdi siz bu asfaltları yaptınız, geçmişte yaşadık o selleri, yine öyle bir afet olsa ne yapacaksınız? Övünüyorsunuz yollar kaymak gibi oldu diye. Doğru, bu yaptığınızla yukardan gelen su daha hızlı aşağıya inecek! Suyu çekecek bir yer bırakmadınız. Bu mazgallar, bu drenajlar daha önce yapılsaydı, üstüne asfalt dökülseydi en azından bir kere masraf etmiş olacaktınız. Yarın kim gelirse gelsin, bizim dönemde yaşadığımız gibi bir sel yaşansın, belediye başkanı izim dönemde yapılan projeyi uygulamak zorunda kalacak, bu asfaltlar yeniden yarılacak. Yine ortalık yamalı bohçaya dönecek. Yazıktır, günahtır.

“BİZİM DÖNEMİN YAPILAN İŞLERİNE BAKIN, BİR DE BU DENEME BAKIN… UTANIRLAR…”

Belediye iflas etti, çok borç bıraktı diyor ya, bizim bıraktığımız borçla bugünü kıyaslayın ve dövize vurun, utanırlar. Yaptığımız işleri ortaya koyun, utanırlar. Bizim yaptığımız tesislerin açılışını bile beceremediler sırf inat için. Anamur otogarı şu anda perişan vaziyette. Biz de tek saha asfaltı kalmıştı. Hiç bakım yapmadılar, orası dökülmüş. Ben gittim dolaştım orayı, vallahi de billahi de utandım ya. Şimdi diyor ki bunların vizyonu bu kadar. Ben Tarsus’a otogarı yaptığım zamanda aynı şeyleri söylüyordu bu kafa.

“BİZİ ‘BURADA DERSHANE OLUR MU’ DİYE ELEŞTİRDİ, GİİTİ DERSHANEYİ ORAYA KURDU! İŞTE BU KAFA AYNI 25 YIL ÖNCEKİ KAFA!”

Biz her gün her gün otogar mı yapacağız? Bir otogar yapacaksınız en az 100 yıl hizmette kalacak. Şimdi geldi aynı kafaya Vahap Seçer, Gülnar’a bir otogar yapmış, yazık günah bu kadar büyük otogara ne gerek var. Orada biz 2. Katı dershane olarak yapmıştık, bizi eleştirdi bu dershane burada olur mu. E şimdi sen de kullanıyorsun onu.

“VAHAP SEÇER MİRASYEDİ!”

Bunlar mirasyedi.

Çöpten enerji elde etme projesini Türkiye’de ilk ben gerçekleştirdim. Ben yıllardır bunun mücadelesini veriyorum. İçindeki gazı alıyoruz ve çöpü yakarak elektrik enerjisi üretiyoruz. Ayrıştırıyoruz solucan gübresi elde ediyoruz. O dönemde bunu yapan ülke genelinde başka belediye yok, bulamazsınız. Ya-İşler-Devret modaliyle ihale ettik ve en önemlisi de şu, üretilen ne varsa onun gelirinin yüzde 42’si belediyeye kalıyor. Bu oran olağanüstü bir oran. Neticede bizden sonra Türkiye’nin birçok yerinde buna benzer tesisler kurulmaya başlandı. Şimdi mirasyedi Vahap Seçer, arabaların üstüne yazmış, ‘çöpten enerji elde ediyoruz’ demiş. Toplu iğne ucu kadar senin oraya katkın var mı?

METRO PROJESİNDEKİ GERÇEKLER…

CHP’nin 15 yıl yönettiği belediyede geldik ki, bu kentin ulaşım master planı yok. Ben bunu Tarsus’ta yapmışım, bana eğer yıllar önce izin verilseydi Tarsus’a raylı sistemi getiriyordum. Buraya geldik, ulaşım master planı yaptırdık tam 3 sene sürdü bu plan. Hemen ardından trafiği rahatlatmak için katlı kavşakları başlattık. Bu kente nasıl bir sistem getirilir diye yaklaşık 18 ay boyunca araç ve insan sayımı yapıldı. Yani yerin altından mı, üstünden mi geçen bir sistem lazım, bunlar hesaplandı. En sonunda ben üstten geçen monoray sistemi istedim, bakanlık bana izin vermedi ve en sonunda alttan geçmesine yönelik projemizi hazırlattık. 2018 Temmuz’unda Bakanlığa teslim ettik. Bakanlık eğer 1-2 ay içerisinde bize onay vermiş olsaydı, çünkü krediyi de bulmuştuk, yılbaşından öce temel atacaktık. 2019 yılının Ocak ayının 18’inde onaylandı. Vahap Seçer her şeyi çok iyi biliyor ya, gelir gelmez bu Burhanettin Kocamaz’ın projesi diyerek, bunu kendi kafasına göre kesti, biçti. Bizim istasyonlar modern istasyonlardı, onu basitleştirdi. Bizim onaylanan projemiz 19.3 km. idi, 13.1 km.lik yeni bir proje hazırlattı ve ihaleye çıktı. Bu işi ne kendisi biliyor ne de bürokratları biliyor. Sen onaylanmış bir projeyi değiştirdiysen, yeniden Bakanlıktan izin almak zorundasın. Yeniden ÇED raporu almak zorundasın.

“BUNLARIN HESABINI ELBET BİR GÜN SORACAKLAR, BİZ DE SORACAĞIZ! DEVLET UNUTMAZ, NOT EDER!”

Ama bunları yapmadan, arkadaş her şeyi biliyor ya, ihaleye çıktı. İhalede de tek bir firma teklif verdi. Mersin’in görüp göreceği en büyük projeye tek bir firma teklif verdi. Böyle bir ihale olur mu? Diğer 2 firma yeterlilik almasına rağmen neden teklif vermedi? Koskocaman bir soru işareti. Bizim keşfimiz 393 Milyon Dolar’dı. Vahap Seçer kaça ihale etti? 19.3 km, 13.1’e düştü ve bu müştemilatların hiçbirisi yok, daha da kısaldı. 443 Milyon Avro’ya ihale etti. El vicdan. Bunun hesabını elbet bir gün soracaklar. Biz de soracağız, Devlet de soracak. Devlet unutmaz, devlet not eder.”        

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

VARAN 2: “BİZ MEYDANLARDA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE NELER DÖNDÜĞÜNÜ, NASIL YOLSUZLUKLAR YAPILDIĞINI ANLATACAĞIZ” için 1 yorum

  1. Yörük ali dedi ki:

    Anlat sayın kocamaz işçi kıyımından memur sürgününe Sözde liyakatli işgalcileri anlat

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle