Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… VALİLİK’TEN TARSUS’TAKİ TİYATRO SKANDALIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ: “İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTIK, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK!”

admin | 02 Ağustos 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği tiyatro günleri kapsamında oynanan oyunda yer alan “Çarşaflı Kadın” tiplemesi ve sarf ettiği müstehcen sözlerin tepki çekmesinin ardından Mersin Valiliğinden yazılı açıklama geldi. Valilik, idari soruşturma açıldığını söylerken, suç duyurusunda bulunduklarını da kaydetti.

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro günleri kapsamında yer alan “Yıldızlar altında Yaz Eğlencesi” isimli oyunda sarf edilen skandal sözlerin sosyal medyada yayılmasının ardından tepkiler büyümüştü.

AK Partili Tarsus Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu’nun Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına “Müstehcen” ve “Dini inanç Değerlerini Aşağılayan” ve çocuklar tarafından da bu oyunun izlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

SANSASYONEL’İN SORUŞTURMA İDDİASI DOĞRULANDI

Tiyatro oyununda sarf edilen sözlere tepkilerin büyümesinin ardından Mersin Valiliğinin de idari soruşturma başlattığı Sansasyonel Haber tarafından iddia edilmişti.

SUÇ DUYURUSUNDA DA BULUNULDU

Bu iddianın ardından Mersin Valiliği de açıklama yaptı. Valilik hem idari soruşturma açtığını hem de suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

İŞTE VALİLİK’TEN YAPILAN O AÇIKLAMA:   

Tarsus İlçemizde 30.07.2023 Pazar günü Yarbay Semsettin Mahallesi (Pazar Yeri)’nde Tarsus Belediye Başkanlığınca düzenlenen “Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” isimli tiyatro oyununda “Müstehcen” ve “Dini inanç Değerlerini Aşağılayan” ifadeler kullanıldığı, gösteri yapıldığı ve bu oyunun çocuklar tarafından da izlendiği tespit edilmiştir.

Valiliğimizce konuya ilişkin kapsamlı inceleme başlatılmış, aynı mahiyette Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması üzerine Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz de müdahil olmuştur.

İcra edilen gösterinin suç unsuru teşkil etmesi ve mağdurların çocuk olması sebebiyle 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri gereğince;

Aile yapımız ve milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan, müstehcenlik içeren bir gösteriyi çocukların izlemesine sebebiyet veren, bahse konu gösteriyi düzenleyen, sergileyen ve ilgisi bulunanların tespit edilerek, Türk Ceza Kanunu’nun 226/1-a,b maddelerine istinaden işlem yapılması talebiyle Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Konuyla ilgili olarak ayrıca idari tahkikat başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle