Hoşgeldiniz  

TARSUS’TA SERGİLENEN TİYATRO OYUNUNDAKİ “ÇARŞAFLI KADIN” TİPLEMESİ MEMLEKETİ KARIŞTIRDI: AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNDEN SUÇ DUYURUSU!

admin | 02 Ağustos 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği tiyatro gösterisinde çarşaflı kadın tiplemesi üzerinden İslami değerlerin hedef alındığı iddiası ortalığı karıştırdı. Çocukların da izlediği açık hava tiyatro oyununda ahlak dışı diyaloglar kullanıldığı iddiasının ardından AK Partili Tarsus Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP’li Tarsus Belediyesi, ‘tiyatro günleri’ kapsamında Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde bir etkinlik düzenledi.

Çocukların da izlediği açık hava tiyatro etkinliğinde ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ adlı oyun oynandı.

Ne olduysa bu oyundan sonra oldu.

“ÇARŞAFLI KADIN” TİPLEMESİNİN SARF ETTİĞİ SÖZLER TEPKİ ÇEKTİ!

Oyunda çarşaflı kadın tiplemesi üzerinden İslami değerlerin ayaklar altına alındığı iddiasıyla başta muhafazakar kesim büyük tepki gösterdi.

Çarşaflı kadının ahlak dışı ifadeler sarf ettiği görüntüler, sosyal medyada yayınlanınca tepki daha da büyüdü.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen ve mahallelerde çocuklarında izlediği ve büyük tepki çeken tiyatroyla ilgili meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu suç duyurusunda bulundu.

AK Partili Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu, Adliye önünde yaptığı açıklamada, “Bu gösteriyi çocukların izlemesi son derece yanlıştır. TCK 226’da bu suç olarak tanımlanmıştır. Tiyatroda maalesef inanç değerleri de hedef alınmıştır. Dolayısıyla biz toplumda özellikle çocuklar için olumsuz ve suça örnek olabilecek içeriklerin her ne adı altında olursa olsun, yayınlanmasını doğru bulmuyoruz. Bununla ilgili de Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yasal süreçlerin takipçisi olacağız” dedi.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle