Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… BÜYÜKŞEHİR’DE MEVZUATA AYKIRI ALIM YAPAN 21 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU!

admin | 26 Kasım 2022 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde PKK iltisaklı isimlerin iş başı yaptırılmasının mevzuata aykırı alım nedeniyle yapıldığını söyleyerek, “Mevzuata uygun olmayan alımları yapan 21 kişi hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mülkiye Müfettişleri tarafından hazırlanan “Kırmızı Dosya”yı bugün açtı. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan PKK terör örgütüyle iltisaklı isimler ve süren davalar hakkında konuşan Bakan Soylu, bu PKK iltisaklı isimlerin nasıl istihdam edildiğine ilişkin de bomba açıklamada bulundu.

21 Mart 2022’de Mülkiye Müfettişlerinin iddialar hakkında soruşturma açtığını söyleyen Bakan Soylu, işe alınan PKK iltisaklı isimlerin işe alındıkları zaman dilimi içerisinde geçerli mevzuat hükümleri uygulanmadan iş başı yaptırıldığını kaydetti. Bakan Soylu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bu mevzuata uygun olmayan alımları yapan 21 kişi hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu söyledi.

Bakan Süleyman Soylu, “Bu konuda sorumluluğu bulunan 21 kişi hakkında müfettişlerimizce 10 Ekim tarihinde hazırlanan raporu düzenlenmiş ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu” diye konuştu.

“BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE İŞE ALMA VE ÇIKARMA TASARRUFU BAKANLIKÇA UYGULANMAZ”

Bakan Soylu  şöyle devam etti:

“Aynı zamanda belediye şirketleri ile ilgili de bu konuda adım atılabilir. Ancak bu şirketlerin Türk Ticaret Kanunu’na tabi olmaları nedeniyle, denetimler için Ticaret Bakanlığı’nda müfettiş talep edip soruşturmayı müştereken takip ediyoruz. Bu itibarla belediye şirketlerinde, altını çizerek söylüyorum, işe alma ve çıkarma yetkisinin şirket yönetimlerine ait olduğunu ifade etmek isterim. Kamunun hiçbir denetim sürecinde belediyelerin, yerel yönetimlerin şirketlerin işe alma ve işten çıkarma tasarrufu bakanlıkça uygulanamaz.”

https://www.sansasyonelhaber.net/flasflasflas-bakan-soylu-mersin-buyuksehirde-pkk-iltisakli-calisanlar-dosyasini-acti.html
Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle