Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… BAKAN SOYLU MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE PKK İLTİSAKLI ÇALIŞANLAR DOSYASINI AÇTI!

admin | 26 Kasım 2022 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu hafta CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde terör örgütlerine neler yapıldığı açıklayacağını aktarmıştı. Bakan Soylu, kırmızı dosyada yer alan bilgileri kamuoyuna açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde PKK/KCK terör örgütüyle iltisaklı isimleri ve yürütülen soruşturmalar hakkındaki detaylı bilgiyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün kamuoyuna açıkladı.

İŞTE BAKAN SOYLU’DAN BOMBA AÇIKLAMALAR:

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde toplam 54 kişinin terör örgütleriyle irtibat/iltisakli olduğu tespit edildi. Bunlardan 30 şüpheli hakkında “PKK/KCK veya FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından verilmiş mahkeme kararları var; bazılarının ise yargılamaları sürüyor.

54 kişiden diğer 24’ün ise sözde değer ailesi olması açısından 1. ve 2. derece yakınları olan kişilerin PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosunda veya Avrupa ülkelerindeki yapılanması içerisinde yer aldığı; bazılarının güvenlik güçlerince sağ olarak ele geçirilmiş olduğu ve haklarında adli işlem yapıldığını anlaşıldı. Yani bu 54 kişiden 30 kişi doğrudan iltisaklı veya örgüt üyesi, 24 kişinin de 1. ve 2. derece yakınları örgüt üyesi veya iltisaklı kişiler, yani sözde “değer ailesi” olarak değerlendirilebilecek kişilerdir.

PKK/KCK terör örgütü adına kırsal alanda silahlı eylem yaparken etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının 1. derece aile yakını olan, terör örgütü tarafından sözde değer ailesi olarak adlandırılan, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK terör örgütünü öven, elebaşının posteri altında fotoğraf çektirip paylaşan, terör örgütünün sözde bayrağını/flamasını paylaşan, kırsal alanda faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarının silahlı olacak şekilde fotoğraflarını paylaşan, yapılan aramada terör örgütü elebaşına ve mensuplarına ait fotoğraf, video gibi materyaller ele geçirilen ve 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra Mersin Büyükşehir Belediyesinde işe girdiği anlaşılan 10 belediye personeli, 15 Eylül tarihinde yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Bu 10 belediye çalışanından 2’sinin çocuklarının PKK/KCK kırsal alanında faaliyet gösterirken etkisiz hale getirildiği ve diğerlerinin 1. ve 2. derece aile bireyleri hakkında terör suçlarından işlem yapıldığı tespit edildi. Gözaltıların ertesi günü adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı. 7 kişinin ise adli kontrol kararı ile yargılanmalarına devam ediyor.

En güncel haliyle, 2 adli operasyonda toplam 28 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 14 kişi hakkında kamu davası açılmış, toplam 4 kişi tutuklandı.

Belediye çalışanlarının evlerinde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 25 adet fişek, muhtelif miktarda dijital malzeme ele geçirilmiştir.

Yani özetle Mersin Büyükşehir dosyasında kırsal terörist kaydı var, terörle iltisak/irtibat var, sözde Değer ailesi var, terör örgütüne yardım ve yataklık var, terör örgütü propagandası var. Yan Mersin Büyükşehir’de ne ararsan var.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle