Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… BÜYÜKŞEHİR ZAFER ÇARŞISI ESNAFINI ZORLA TAHLİYE ETMEYE BAŞLADI!

admin | 20 Ekim 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kırmızı Lacivert İşhanı’nı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkmak isteyen CHP’li Vahap Seçer yönetimi, hemen yanındaki Zafer Çarşısı’nı da yıkarak kent meydanı yapmak için mahkeme kararına rağmen çarşı esnafına tahliye tebligatları yollamıştı. Yeni mahkeme süreci devam eden çarşıda dün gece elektrikler kesilirken, bugün sabah da esnafı zorla tahliye etmeye başladılar.

Zafer Çarşısında esnaf tahliye edilmeye başlandı. Sabah saatlerinde Büyükşehir yetkilileri yanlarında kolluk güçleriyle çarşıya gelerek esnafların dükkanlarını boşaltmasını istedi. Tahliyeye itiraz eden esnafın itirazsı yetersşiz kaldı ve çarşıdaki dükkanlar boşaltılmaya başlandı.

Dün gece de Büyükşehir tarafından çarşının elektrikleri kesilmişti.

Büyükşehir’in kiracısı olan çarşı esnaflarının kontratları devam etmesine karşın, Kırımızı Lacivert İşhanının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı duyurulmuştu. İşhanını yıkacak olan CHP’li Vahap Seçer, hemen yanındaki Zafer Çarşısını da yıkmaya karar vermiş yerine kent meydanı yapacağını açıklamıştı.

Geçen hafta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da görüşen Zafer Çarşısı esnaflarından oluşan heyet, burada tahliyenin hukuksuz olduğunu dile getirerek CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’i Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na şikayet etmişti.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SON DAKİKA… BÜYÜKŞEHİR ZAFER ÇARŞISI ESNAFINI ZORLA TAHLİYE ETMEYE BAŞLADI! için 1 yorum

  1. Faysal genç dedi ki:

    Buğün gördüm esnafları kan ağlıyorlardı kış geliyor adamları sokağa atmışlar resmen

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle