Hoşgeldiniz  

SERDAR SOYDAN, CHP’Lİ SEÇER’İN SOSYAL KONUT PROJESİNİ Tİ’YE ALDI: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KENDİSİ KİRADAN KURTULAMAMIŞ, KİRACIYA YARDIM MI YAPACAKMIŞ? ALGI BELEDİYECİLİĞİNİ BIRAKSINLAR ARTIK!”

admin | 26 Mart 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Mersin Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardımlara ayırdığı payın, bütçesinin yüzde 2’si olduğunu belirterek, ”Reklam panolarında dar gelirli vatandaşlara kira desteği, sosyal konut yapacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesinin kendisi kiradan kurtulamamış, kendi binası dahil olmak üzere çok sayıda yere kiralar ödüyor. Şuan Mersin’de bir algı belediyeciliği var. Biz vaat etmiyor, yapıyoruz. Sosyal konutların yapılabileceğini Cumhur İttifakı ile Akdeniz ve Silifke İlçelerimizde gösterdik. Cumhur İttifakının gücü ile kentimizin her bir köşesine hizmet götüreceğiz” dedi.

CHP’li Vahap Seçer’in 2019 vaatlerinden sadece yüzde 20’si anca hayata geçirildi. Daha 2019 vaatlerini yerine getiremeyen Seçer, şimdi de 2024 vaatleriyle gündemde.

Mersin’e onaylanan metro projesini rezil ederek, başlamasını geciktiren Seçer, Tarsus’a da tramvay yapacağını söylemiş, vatandaşlar arasında sorgulanırlığını daha da arttırmıştı.

“ŞU AN MERSİN’DE BİR ALGI BELEDİYECİLİĞİ VAR!”

CHP’li Vahap Seçer’in son vaadi sosyal konut projesi oldu. Dar gelirli vatandaşlara sosyal konut yapacağını söyleyerek, kiradan kurtulunacağı vaadi veren Seçer’in bu vaadine de bir eleştiri Cumhur ittifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan’dan geldi.

Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasının yeni yerini de eleştiren Serdar Soydan, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardımlara ayırdığı pay, bütçesinin yüzde 2’si. Reklam panolarında dar gelirli vatandaşlara kira desteği, sosyal konut yapacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesinin kendisi kiradan kurtulamamış, kendi binası dahil olmak üzere çok sayıda yere kiralar ödüyor. Şu an Mersin’de bir algı belediyeciliği var. Biz vaat etmiyor, yapıyoruz” diye konuştu.  

Soyadan şöyle devam etti:

“Senelerdir âtıl duran bir alışveriş merkezine yapılan masrafın belgeleri bizde var. Aynı paraya Orman Bölge Müdürlüğü kendine kampüs yaptı. Bir belediyenin kampüsü olması lazım. Vatandaş geldiğinde işini rahatlıkla yapsın, aracını park etsin. Haydi gidelim Çamlıbel’e nereye park edeceksiniz! Büyükşehir belediyesi güçlü bir belediye ama maalesef bir algı belediyeciliği var. Yerel yönetim, dar gelirli vatandaşının yanında olmalı. O reklam afişlerinde veya sosyal medyada gördüğünüz yardımlar bütçenin sadece yüzde 2’si. Ben eleştiri yapıyorum, eleştiri doğruyu getirir. Bana olsa, bende kabullenirim. Yöneticinin kibir ve egodan uzak olması lazım.”

“SOYSAL KONUTLARI BİZ YAPTIK, YİNE YAPACAĞIZ: SİLİFKE’YE BAK, AKDENİZ’E BAK!”

Serdar Soydan, göreve geldiklerinde ihtiyaç sahibi aileler için uygun fiyatlı ve ödeme kolaylığı ile Dirençli Şehir Mersin Konutları projesini yapacaklarını belirterek, “Biz vaat etmiyor, yapıyoruz. Sosyal konutların yapılabileceğini Cumhur İttifakı ile Akdeniz ve Silifke İlçelerimizde gösterdik. Cumhur İttifakının gücü ile kentimizin her bir köşesine hizmet götüreceğiz” açıklaması yaptı.

“VATANDAŞLARIMIZA YENİ BİR YAŞAM KAPISI SUNACAĞIZ”

“Vatandaşlarımızın yeni bir yaşam kapısını aralamaları için çaba sarf edeceğiz” diyen Soydan, “Mersin ne yazık ki uzun yıllardan beri eski yapı stoğunun esiri olmuştur. Daha modern şartlarda vatandaşlarımızın ikamet etme ve yaşama hakkı olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu bilinçle belediyemiz vatandaşlarımızın sosyal bir ortamda daha huzurlu ve mutlu yaşayabilmesi için başta ihtiyaç sahibi ailelerimiz için sosyal konut hamlesiyle vatandaşlara uygun fiyatlı konutlar sağlamak için tüm girişimleri başlatacaktır” dedi.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle