Hoşgeldiniz  

MERSİN SEÇMEN SAYISI AÇIKLANDI: 1.387.345!

admin | 25 Mart 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Seçim Güvenliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Pehlivan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen Seçim Güvenliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili alınan güvenlik önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MERSİN’DE KAÇ SEÇMEN VAR, KAÇ SANDIK KURULACAK?

Yerel seçimlerde oy kullanacak seçmen sayısını da açıklayan Vali Pehlivan, “İlimiz genelinde; 13 İlçemizde, 806 Mahallemizde, 906 sandık bölgesinde, 4 bin 455 sandıkta, toplam 1 milyon 387 bin 345 vatandaşımız oy kullanacaktır. Oy verme işlemi 906 binada kurulacak olan 4 bin 455 sandıkta gerçekleşecektir” dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, seçimlere ilişkin olarak her türlü tedbirin alındığını kaydederk açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Seçim takvimi başladığı günden bugüne Yüksek Seçim Kurulunun kararları, tebliğleri, talimatları, İçişleri Bakanlığımızın tedbirlere ilişkin talimatları takip edilmekte, sorumlu birimler ve personeli bilgilendirilmekte, uygulamalar bu doğrultuda yapılmaktadır. Bu bağlamda, Mersin İlimizde seçim sürecine ilişkin bütün tedbirleri aldığımızı, gerekli araç ve personel görevlendirmesini yaptığımızı bir kere daha ifade ediyorum.”

MERSİN’DE 14 MAYIS’TAN BU YANA SEÇMEN SAYISI AZALDI

Mersin’de bu Pazar oy kullanacak seçmen sayısı 1 milyon 387 bin 345 olarak açıklandı.

14 Mayıs seçimlerinde Mersin’de toplam seçmen sayısı 1 milyon 422 bin 97 kayıtlara girmişti.

14 Mayıs’tan u yana Mersin’de 34 bin 752 seçmen kaybı dikkat çekti.

Mersin, 14 Mayıs seçimlerinde yoğun depremzede göçü almış, Mersin’e gelen depremzedelerin büyük kısmı Mersin’de oy kullanmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle