Hoşgeldiniz  

SEÇER RESMEN TAKİYE YAPTI, HEM DE GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA: “BEN DEM’LE GÖRÜŞMEDİM, GENEL MERKEZ GÖRÜŞMÜŞTÜR!”

admin | 14 Mart 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

DEM Parti Genel Merkezi tarafından açık açık söylenen “Mersin’de CHP ile uzlaştık” açıklamasına rağmen, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer katıldığı bir TV programında “Ben bilmem, duymadım, haberim yok, genel merkez yapmıştır” diyerek geri vites atması şok yarattı. Seçer’in Toroslar’da ve Akdeniz’de açık ittifak yapan CHP ve DEM’in birlikteliğinden “habersiz<” bir tutum takınması da büyük tepki çekti.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Vahap Seçer, tv100 ekranlarında Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programına katıldı.

Mersin’de 2019 yerel seçimlerine benzer bir durumun 2024 yerel seçimlerinde de görüldüğünü kaydeden Vahap Seçer, “Buradaki tablo 2019’un aynısı. O zaman HDP yine aday çıkartmamıştı. 4 puan fark vardı.  Şimdi yine aynı durum bu seçimde de söz konusu. Her partinin yine adayı var” dedi.

Gürkan Hacır’ın “2019’da HDP aday çıkartmamıştı, kazanmanızda etkili oldu şimdi yine bu sefer ki adı DEM parti aday çıkartmıyor, sizi destekliyor. Nedir bu kent uzlaşısı, bu ne demek?” sorusuna Seçer’in verdiği yanıt ise Mersin’de şaşkınlık yarattı.

Tüm Türkiye Mersin Akdeniz ve Toroslar’daki DEM-CHP ittifakından ve bu ittifak görüşmelerindeki pazarlıktan haberdar iken CHP’li Seçer’in “Detay bilmiyorum” demesi de takiye olarak yorumlandı.

BUNUN ADI TAKİYE DEĞİL DE NEDİR?  

Mersin özelinde uzlaştıkları Genel Merkez düzeyinde açıklanan, bu kapsamda CHP listelerinde DEM Partili isimler yerleştirilen, CHP’nin Akdeniz’de DEM Parti’nin kazanması için kazanma şansı yok denecek kadar az düşük profilli bir aday çıkartması olay olan, Toroslar’da DEM’in onay verdiği adayın CHP’de başkan adayı yapılan, yine Toroslar listesinde meclis üyeleri bir DEM’den bir CHP’den yazılan ve tüm bunların karşılığında DEM Parti Büyükşehir’de aday çıkartmayarak CHP’li Vahap Seçer’i destekleyeceği açıklanan “kent uzlaşısı” adı altındaki kirli ittifak Türkiye gündemindeyken, Seçer’n bu görüşmelerin detayından olmadığını açıklaması büyük tepki çekti.

“GENEL MERKEZLER TEMASTA BULUNDU, BENİM BİLGİM YOK!”

CHP’li Seçer, “Şimdi bu hem DEM’in hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkez düzeyinde bazı temasları oldu. Belki de bizim bilmediğimiz diğer partilerde temaslarda bulundu. Ben kentin belediye başkanı olarak bu temasların içinde değilim. Ne İYİ Parti ile ne DEM’le bir görüşme içerisinde hiçbir zaman olmadım. Bu kent uzlaşısı kavramı bana ait bir kavram değil. Daha çok DEM tarafının kullandığı bir kavram. Burada at pazarlığı gibi bir pazarlık yapılmış da buradan böyle bir tablo çıkmış gibi bir düşünce içerisinde olmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.  Mutlaka bazı temaslarda bazı beklentiler olabilir ama biz kent uzlaşısı kavramını buradaki hizmetlerimizle sağlamış durumdayız” diyerek ittifak pazarlığından haberi olmadığını savundu.

“ATICI GÖREVDE DEĞİL, YETKİLİLERİN SÖYLEDİKLERİNİ CİDDİYE ALIN”… GÖMDÜ RESMEN ATICI’YI…

Gazeteci Sinan Burhan’ın CHP eski Mersin Milletvekili ve Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı ile ilgili sorduğu soruya da Vahap Seçer’in verdiği yanıt Atıcı cephesinde soğuk duş etkisi yarattı. Seçer, Atıcı’nın aktif bir görevde olmadığını söyleyerek, ciddiye alınmamalı şeklinde yorum yapması bomba etkisi yaratı.  

Burhan, “Aytuğ Atıcı Bey Mersin’de kent uzlaşısı yaptık, meclis üyesi verdik, bu bir ete kemiğe bürünme biçimi. Sizin dediğiniz daha teorik bir şey. DEM Partisiyle böyle bir görüşmeniz var mı?” sorusunu da Seçer, “Şimdi Aytuğ Bey bizim önceki dönem milletvekilimiz. Şu anda bir parti görevinde bulunmuyor. Bir yetkili ağız değil. Bizim yetkili ağızların, parti sözcülerinin söyledikleri bağlayıcıdır ya da kayda değer açıklamalardır diye düşünüyorum. Ama diğer açıdan da genel merkez düzeyinde yapılan görüşmeler mutlaka olmuştur, bunu da ben son derece doğal karşılıyorum” diyerek hem DEM Parti ile pazarlığı, Toroslar’daki açık ittifakı ve Aytuğ Atıcı’nın ittifak yaptık söyleminin üstünü örterek kaçamak cevap vermesi dikkatlerden kaçmadı.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle