Hoşgeldiniz  

SAYIŞTAY RAPORUNA RAĞMEN SÖZLEŞMELİ MEMURA MÜDÜRLÜK VERİLİYOR: TABİKİ CHP’Lİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR!

admin | 19 Eylül 2021 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in işçilerle uğraşmasının yanı sıra Devlet mevzuatına aykırı kadro uygulaması da Sayıştaya takıldı. Sayıştay, sözleşmeli işçinin müdürlük makamında istihdam edilemeyeceğini belirtti. Seçer buna rağmen şirketinin eski personelini sözleşmeli memur kadrosundan aldığı Belediyede Müdürlük makamında tutmayı sürdürüyor.

CHP’li Mersin Büyükşehir yönetiminin Sayıştay müfettişlerinin uyarılarına bile uymadan kadrolaşmaya devam etmesi tartışma yaratmayı sürdürüyor. Önceki dönem milliyetçi/muhafazakar işçilere uyguladığı kıyımla birlikte önceki dönem bürokratlarına da uyguladığı mobbingle ülke gündeminde yer alan CHP’li yönetimin, Mahkeme kararlarını yok saymasının yanında Sayıştay raporunda belirtilen eksiklik ve hataları da yok sayması pes dedirtti.

Sayıştay’ın bir çok belediyeyi uyardığı sözleşmeli işçilere müdürlük yetkileri verilmesi yasağına CHP’li Seçer yönetiminin de ısrarla devam etmesi tepki çekti.

CHP’li Vahap Seçer’in önceden aile şirketinde çalışan E.G’yi Park ve Bahçeler’e Şube Müdürü olarak göreve atadığı ortaya çıktı. Büyükşehir bünyesinde imza yetkisi olan çok sayıda Şube Müdürü olmasına karşın yasal olmayan bir personele Şube Müdürlüğü vermesi de tartışma yarattı.

SAYIŞTAY BU İŞE NE DİYOR?

Sayıştay’ın sözleşmeli işçiye müdürlük yetkisinin verilmemesi gerekçesi olarak öne çıkarttığı gerekçeler kamuoyunda bomba etkisi yarattı.

Sayıştay raporuna göre, kendisine bütçeyle ödenek tahsis edilen, harcama ünitesinin en üst yöneticisi olan ve ödeneklerin tesirli, ekonomik ve verimli kullanılmasında birinci aşama mesuliyet atfedilen müdürlük misyonunun periyodik kontratlar ile istihdam edilen kontratlı işçi eliyle gördürülmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.

Sayıştay’a göre, Belediye, iş garantisi olmayan kontratlı çalışana istediği talimatı rahatça uygulatabilmek için müdürlükleri kontratlı işçilerce yürütme yolunu tercih ettiği için bu kişilere müdürlük yetkisi veriyor.

Sayıştay raporda şöyle devam ediyor:

“Kimi zaman de talimatlara itiraz eden asil müdürleri kenara çekerek doğrusu onları misyondan almadan ve özlük haklarına dokunmadan yerlerine tedvir adı altında görevlendirme yaparak işleri yürüttüğü de çoğunlukla görülmektedir. Adım atar maalesef birebir halde iş koşturmacasındadır. İtiraz edenler ve yanlışa yanlış diyerek yapmayanlar bir halde kenara çekilmeye zorlanmaktadır. Kıymetli olan, işlerin iyi yürütülmesinden fazlaca gerçek ya da yanlış ayrımı yapılmaksızın verilen talimatlara uygun olarak yürütülmesidir.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle