Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÜNÜN KONUSU: YÜKSEL ÇELİK… ÜYELİĞİ DÜŞTÜ MÜ, DÜŞMEDİ Mİ?

admin | 21 Eylül 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde Bağımsız Üye Yüksel Çelik muamması sürüyor. Hakkında verilen ceza Yargıtay tarafından onanan Çelik’in meclis üyeliğinin düşüp, düşmeyeceği merak edilirken, Çelik’in yakın çevresine “Hakkımdaki karar infaz edildi, bu nedenle üyeliğim düşmüyor” dediği öğrenildi.

Büyükşehir Meclisinde gündem Gülnar’ın Bağımsız Meclis Üyesi Yüksel Çelik oldu. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhur ittifakının Gülnar Belediye Başkanı olarak Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilen Çelik’in adaylığı, hakkındaki Mahkeme kararı nedeniyle kabul edilmemişti.

Çelik de kararın istinafta kesinleşmediğini belirterek Belediye Meclis Üyesi listesine yazılmış, seçimin ardından da Büyükşehir Meclis Üyesi seçilmişti. Seçimlerin ardından partisiyle ters düşen Çelik, partisinden istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak devam etmişti.

İstinaftan cezası kabul edilen Yüksel Çelik bu kez kararı Yargıtay’a taşımıştı. Kararın Yargıtay’da beklemesi nedeniyle Yüksel Çelik’in Meclis Üyeliği de devam ediyordu.

Geçtiğimiz hafta Yargıtay’dan Çelik’le ilgili karar çıktı. Çelik’in cezasının Yargıtay tarafından da onandığı bildirildi.

ÇELİK CEPHESİ ÜYELİĞİN DÜŞMEYECEĞİNİ SÖYLÜYOR!

Yargıtay’dan çıkan kararın ardından gözler Büyükşehir Meclisi’ne çevrildi. Cezası onanan Çelik’in üyeliğinin düşürülmesi gerektiği ifade edilirken, Çelik cephesinden farklı bir haber geldi.

Yüksel Çelik’in yakın çevresine, Meclis üyeliğinin düşmeyeceğini, kendisinin kararın verilmesinin ardından cezasının infazının gerçekleştiğini bu nedenle de üyeliğinin düşürülmeyeceğini söylediği öne sürüldü.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MAHKEME KARARINI BEKLİYOR!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri’ne de Yüksel Çelik’le ilgili bir Mahkeme kararının ulaşmadığı öğrenildi. Büyükşehir’in Mahkeme kararına göre yasaları uygulayacağı kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle