Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE’DE REKOR KİRA ARTIŞI MERSİN’DE: TAM % 63,6!

admin | 19 Eylül 2021 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bahçeşehir Üniversitesi’nin sahibinden.com veri havuzundan faydalanarak hazırladığı kira artış oranlarını içeren rapor yayınlandı. Türkiye’deki en çok kira artışı oransal bazda yüzde 63,6 ile Mersin’in oldu.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), sahibinden.com veri havuzu kullanılarak hazırlanan başlıklı “Konut Piyasası Görünümü: Eylül 2021” araştırmasını yayımladı.

Araştırmada büyükşehirlerde artan kira oranları öne çıkarken, yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 50,7, Ankara’da yüzde 31,8 ve İzmir’de yüzde 30,9’a ulaşmıştı. En yüksek yıllık kira artışının görüldüğü iller ise Mersin (yüzde 63,6), Diyarbakır (yüzde 54,5), Kayseri (yüzde 54,3), İstanbul (yüzde 50,7) ve Tekirdağ(yüzde 50). En düşük kira artışının görüldüğü iller ise Aydın (yüzde 22,2), Mardin (yüzde 21,4), Ordu (yüzde 21), Eskişehir (yüzde 14,3) ve Van (yüzde 10,5) olduğu açıklandı.

Mersinli emlakçılar ise kira fiyatlarındaki artışın daire fiyatlarındaki artışla orantılı olduğunu söylüyor.

Emlakçılara göre okulların açılmasının, daire fiyatlarının artmasının ve faizlerin yükselmesinin kira fiyatlarına yansıdığını kaydetti. Ev fiyatlarının faizlere bağlı olarak artmasının ardından ev sahiplerinin de aynı oranda kiraları arttırdığına dikkat çekti.

Yenişehir ve Mezitli’de kira fiyatları adeta uçuşa geçti. 2 bin TL’den aşağı 3+1 daire bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Kiracıların ev bulması neredeyse imkansız hale geldi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle