Hoşgeldiniz  

RAMAZAN GELDİ… BELEDİYELER FIRIN DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

admin | 15 Nisan 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte belediyelerin zabıta ekipleri fırın ve patiserilere gramaj ve hijyen denetimlerini artırdı. Bu kapsamda Torolar ve Akdeniz Belediyeleri, Ramazan ayı boyunca bu denetimlerin aralıksız devam edeceğini duyurdu.

İlçe belediyelerine bağlı zabıta ekipleri, Ramazan ayı ve Covid-19 tedbirleri kapsamında ilçelerindeki fırın ve unlu mamul imalathanelerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Bu kapsamda Akdeniz ve Toroslar Belediyelerine bağlı ekipler, fırın ve patiserilerde gramaj, hijyen, fiyat ve maske denetimlerini arttırdı.

TUTANAKLAR TUTULDU

Akdeniz Belediyesi ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Ramazan Ayı Tedbirleri’ konulu genelgesi kapsamında fırın, pastane ve unlu mamul imalathanelerini her yönden denetledi. Ekipler, fahiş fiyat kontrolleri de yaptı, eksiklikleri görülen firmalar hakkında tutanak tutularak işyeri sahipleri uyarıldı.

Denetimleri esnasında Akdeniz Zabıta ekipleri; Koronavirüs salgını dolayısıyla sosyal mesafe, temizlik ve hijyen kurallarına mutlaka uyulması, üretim esnasında mutlaka maske, eldiven ve bone takılması, çalışma saatlerine uyulması konusunda çalışanlarına uyarıda bulundu.

İŞYERİ SAHİPLERİ UYARILDI

Toroslar Belediyesi de, Ramazan ayı ve Covid-19 tedbirleri kapsamında ilçedeki fırın ve unlu mamul imalathanelerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Denetimlerde ruhsat ve evrak kontrolü de yapan ekipler, genelgeye göre fırınlardaki özel sipariş de dahil olmak üzere pide ve ekmek üretiminin iftardan bir saat önce sonlandırılacağının bilgisini de verdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle