Hoşgeldiniz  

ANAMUR’DA YAPILACAK KAMU BİNASINI YENİ MEZUN MİMAR ÇİZECEK, YENİ MEZUN MÜHENDİS ÇALIŞACAK! BAKAN KURUM AÇIKLADI…

admin | 15 Nisan 2021 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ekonomi Reformları Eylem Planı’ kapsamında başlattığı genç istihdam seferberliği için harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, genç istihdamına yönelik yürüttüğü çalışmayı tamamladı.

Buna göre, bakanlık ve ilgili kuruluşları olan; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası, TOKİ, Emlak Konut Genel Müdürlüğü ve Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın; 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 397 belde belediyesinin; belediyelere bağlı yüzlerce idare ve birliklerin; ve belediyelerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketlerin yapacağı projelerde genç istihdamı sağlanacak.

Konuyla ilgili twitter üzerinden açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bu kapsamda ilk projelerin de kesinlik kazandığını duyurdu. Bakan Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı genç istihdam seferberliğinde, Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımızın projelerinde görev alacaklardan yüzde 20’sinin yeni mezun olması şartını getirmiştik. Bakanlığımız bünyesindeki yüzde 20 şartı koyduğumuz ilk ihalelerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bakan Kurum açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İlk etapta Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir’deki kamu binası inşaatlarımızda yeni mezun elektrik, makine, inşaat mühendislerimiz çalışacak; projelerimizi genç mimarlarımız çizecek. 6 ilimizdeki 8 projede görev alacak gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte 81 ilimizde, yüzlerce projemizde genç meslektaşlarımla daha güzel işler üreteceğiz. Gençler size güveniyoruz. İnşallah güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle