Hoşgeldiniz  

SKANDAL! CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ VE İL UMUMİ HIFZISSIHHA KARARINI, EN ÖNEMLİSİ DE İNSAN SAĞLIĞINI BÜYÜKŞEHİR HİÇE SAYDI… MESAİ SATLERİ 08-16!

admin | 15 Nisan 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CVİD-19 salgınının önlenmesine yönelik olarak çıkarılan yeni Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne göre kamuda mesai saatleri 10.00-16.00 olarak belirlenmesine karşın, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, mesai saatlerini personeline 08.00-16 olarak duyurması tepki çekti.

Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında kamuda mesai saatlerine yönelik Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Genelgede, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabileceği bildirilmişti. Yine bu karara göre kamuda çalışma saatleri 10.00-16.00 olacağı belirtilmişti.

TÜM KAMU KURUMLARI YENİ MESAİ SAATLERİNİN DUYURUSUNU YAPTI

Kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma başlama ve bitme saatleri Mersin Valiliği tarafından 10.00-16.00 olarak tüm kurumlara bildirildi. Mersin’deki ilçe belediyeleri dahil tüm kamu çalışanlarına da yeni mesai saatleri duyuruldu.

VALİLİK’TEN BİLE ONAY ALMADI!

Ancak Büyükşehir Belediyesi, kentteki tek yetkili kurum olan Mersin Valiliği’nden bir onay almadan mesai saatlerini 08.00-16.00 olarak duyurdu. Birim ayırmaksızın tüm personellere yeni mesai saatini duyuran CHP’li Belediyenin salgın dönemindeki bu tavrı da tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararını hiçe sayarak mesai saatlerini kendi bildiğine göre ayarlayan CHP’li yönetime, Valiliğin tavrı merak konusu oldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SKANDAL! CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ VE İL UMUMİ HIFZISSIHHA KARARINI, EN ÖNEMLİSİ DE İNSAN SAĞLIĞINI BÜYÜKŞEHİR HİÇE SAYDI… MESAİ SATLERİ 08-16! için 2 Yorum

  1. sencer dedi ki:

    mersin valiliğinin 14.04.2021 tarihli ve 8858 sayılı covid 19 tedbirleri konulu yazısına istinaden (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç; 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler
    hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar,
    15 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren idari izinli sayılacaktır. ) denilmesine ragmen Mersin Büyükşehir Belediyesi bu yazıyı dikkate almıyor Cumhurbaşkanını es geçiyor ve bizim izin hakkımızı yediler halen çalışıyoruz.lütfen yayınlayın

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle