Hoşgeldiniz  

PROF. ERCAN MERSİN’DE BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYOR ANCAAK… “GÖÇERTEBİLİR!” İŞTE GEREKÇESİ…

admin | 14 Mart 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan deprem beklemediği yerleri açıkladı. Mersin’de de büyük deprem beklemediğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, Mersin’i etkileyebilecek kırıklardaki depremin, tarım alanlarıyla deniz kıyısındaki binaları “göçertebileceği” uyarısında bulundu.  

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Maraş depremleri sonrası artçı sarsıntılar ve yeni depremler meydana gelmeye devam ediyor.

Deprem ülkesi olan Türkiye’de hangi il ya da ilçelerde deprem olacağına dair bilim insanlarınca pek çok görüş sunuluyor. 

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, soruları yanıtlarken depremsiz bölgelere dikkat çekti ve deprem beklemediği illeri sıraladı.

Mersin’i de “büyük deprem” beklemediği iller kategorisine sokan Ercan, “İçel ili, Ecemiş ile Karaisalı kırıkları etkisindedir. Mersin, MS 534’de 6,4, MS 1532’de M5,7’i sınamıştır. İlçeleri 4.derece çekincelidir (risklidir.) Adana’da Doğu Anadolu Kırığı (DAK), Ölü Deniz Kırığı (ÖDK), Kıbrıs dalma batma kuşağında (KDBK) olacak depremler özellikle tarım alanları ile deniz kıyısındaki dikintileri göçertebilir” diyerek bir kez daha Mersin’in zeminine ve o zemine yapılan yüksek katlılara dikkat çekti.

2 GÜN ÖNCE YİNE MERSİN’DEKİ YAPILAŞMAYA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Ercan geçtiğimiz gün yaptığı başka bir paylaşımda yine Mersin’deki yapı stokuna dikkat çekmiş ve ““Mersin deprem bakımından güvenlidir. Ancak komşu Adana’da olabilecek M6-M7 arasındaki depremler Mersin’deki kötü yapılaşmaları, özellikle deniz kıyısında duvar gibi dikilen çok katlıları etkileyebilir. Deprem, kötü yerde, kural dışı yapılan hiç bir kötü yapıyı bağışlamaz” uyarısında bulunmuştu.

https://www.sansasyonelhaber.net/mersinin-en-cok-korktugu-seyi-prof-soyledi-mersindeki-kotu-yapilasma.html
Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle