Hoşgeldiniz  

MERSİN’İN EN ÇOK KORKTUĞU ŞEYİ PROF. SÖYLEDİ: “MERSİN’DEKİ KÖTÜ YAPILAŞMA…”

admin | 12 Mart 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan bu sabah Mersin’le ilgili bomba açıklama yaptı. Mersin’in deprem bakımından güvenli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ercan, Mersin’deki kötü yapılaşmaya dikkat çekti.   

1999 Gölcük depreminin ardından Türkiye’de halkın deprem konusunda bilinçlenmesi konusunda çalışmaları ile tanınan Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin’le ilgili şok açıklamayı yaptı.

Twitter üzerinden Adana ve Mersin’i değerlendiren Prof. Dr. Ercan, Mersin’deki kötü yapılaşmanın tehlike içerdiğini açık açık söyledi.  

Övgün Ahmet Ercan, “Mersin deprem bakımından güvenlidir. Ancak komşu Adana’da olabilecek M6-M7 arasındaki depremler Mersin’deki kötü yapılaşmaları, özellikle deniz kıyısında duvar gibi dikilen çok katlıları etkileyebilir. Deprem, kötü yerde, kural dışı yapılan hiç bir kötü yapıyı bağışlamaz” dedi.

Mersin’de de 10 ili yıkan 7.7 Pazarcık, 7.6 Elbistan ve 6.4 Hatay depreminin ardından bazı binalarda hasarlar ortaya çıkmış, bazı binalar için tahliye kararı alınmıştı. Mersin’de 59 okul da oluşan hasarlardan dolayı tahliye edilmişti.

Adana, Hatay ve Niğde’de oluşan depremlerdi hisseden ve sarsılan Mersinliler, sarsıntıları hissetmeleri nedeniyle endişeyle beklemeye başlamıştı.  

https://www.sansasyonelhaber.net/mersinde-deprem-icin-prof-inan-net-konustu-ve-uyardi.html
https://www.sansasyonelhaber.net/bomba-gelisme-mersinde-eski-ve-bozuk-yapilar-ilk-sallantida-fire-vermeye-basladi-bazi-evlerde-tahliyeler-var.html
Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle