Hoşgeldiniz  

CHP MERSİN’DE ÖNSEÇİM YOKLUĞU RAHATSIZLIĞI SÜRÜYOR: “PARTİ İÇİ DEMOKRASİ YOK SAYILIYOR!”

admin | 14 Mart 2023 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP PM’nin aday belirlemede tüm yetkiyi Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na vererek merkez yoklamasıyla aday belirleme kararı alması Mersin’deki partililerin tepkisiyle karşılaştı. Partinin Mersin’deki, emektarlarından, eski İl Başkan Adayı Alptekin Eser, genel merkezin merkez yoklama kararını eleştirdi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine ittifakla girecek olan CHP, aday belirleme için önseçimi rafa kaldırmış, merkez yoklaması kararı almıştı.

Kulislerde ittifakı oluşturan 6’lı masada uzun süren pazarlıklar kapsamında Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ne 20’şer milletvekili, Saadet Partisi 10 milletvekili, masanın en küçük ortağı Demokrat Parti’nin ise 4 milletvekili konusunda Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaştığı iddia ediliyor.

İttifak ortağı olan ve baraj sorunu yaşayan her partiye cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık ve milletvekilliği verecek olan Kılıçdaroğlu, bazı illerde ittifaklarıyla ortak listelerin yapılması ve CHP’den aday gösterilmesi gibi durumların yaşanacağından dolayı ön seçimin kaldırılarak isimleri kendisinin belirlemesi yetkisini almıştı. İşte PM’den çıkan bu karar özellikle önseçim bekleyen Mersin örgütünde tepkiye yol açtı.

CHP’Lİ ALPTEKİN ESER: “CHP’NİN KENDİ İÇİNDE, PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ YOK SAYMASI BÜYÜK BİR ÇELİŞKİDİR”

Parti emektarlarından ve eski İl Başkan Adayı Alptekin Eser, sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi. CHP’li Eser, “Ülkede demokrasinin askıya alındığından yakınan CHP’nin kendi içinde, parti içi demokrasiyi yok sayması büyük bir çelişkidir. Ayrıca bilinmelidir ki sosyal demokrat partilerin ana özelliği üye, kadro ve örgüt partileri olduğu gerçeğidir. Son söz; bütün bu gerçeklerin ışığında CHP kendi üyesine, kendi tabanına güvenerek önseçim yapmak zorundadır” dedi.

CHP MERSİN’DE DEMOKRASİ ESER’İN ADAY YAPILMADIĞI KONGREDE ASKIYA ALINMIŞTI ZATEN!

2020’de gerçekleştirilen CHP Mersin 37. Olağan İl Kongresinde mevcut başkan Adil Aktay’ın yanı sıra Alptekin Eser’de il başkanlığına adaylığını açıklamış, Aktay ile Eser’in yarıştığı kongrenin divan başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç yapmıştı. Divan kurulu, muhaliflerin adayı Alptekin Eser’in, bazı delegelerin imzasını geri çekmesi ve bazı kişilerin delege olmadığı halde listede adının olmasını gerekçe göstererek adaylığının düşürüldüğünü duyurmuştu.

Bunun ardından Alptekin Eser, kürsüye çıkarak Engin Özkoç ve divan üyelerine tepki gösterirken, bazı parti üyeleri arasında tartışma yaşanmıştı.

ESER’İN PAYLAŞIMININ ALTINA MERSİNLİ CHP’LİLER YAZDI, DURDU: “ÖNSEÇİM İSTİYORUZ!”

https://www.sansasyonelhaber.net/muhalefetin-aday-ettirilmedigi-demokrasi-soleni-chp-demokrasisinde-adil-aktay-yine-baskan.html
https://www.sansasyonelhaber.net/chpde-tepkiler-buyuk-neredesiniz-ey-aslan-sosyal-demokratlar-yazik-cok-yazik.html
https://www.sansasyonelhaber.net/flas-flasflas-chp-mersin-il-kongresi-karisti.html
Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle