Hoşgeldiniz  

PLANA GEL: AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR’LE TEŞKİLATLARINI SEÇİME MOTİVE EDECEK, İLÇE BELEDİYELERİNDE DE MHP DİYEREK MHP TEŞKİLATLARI SEÇİMLERE ASILACAK! BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINDAKİ KODLAR NE?

admin | 01 Ağustos 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamanın ardından AK Parti hareketlendi. MHP’ye yakın kaynaklar “AK Parti’nin Mersin için önerisi değerlendiriliyor” derken, AK Parti’ye yakın kaynaklar da Genel Merkez düzeyinde Mersin Büyükşehir adaylığı için çalışmalara başlanıldığı öne sürüldü.

Türkiye 28’inci Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bıraktı. Genel seçimlerden sonra yaklaşık 8 ay sonraki yerel seçimlerin çalışmaları da merak konusu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli de Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlık süreci resmen başladığını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan MHP Lideri Bahçeli, CHP’li 11 Büyükşehir’in Cumhur ittifakı yönetimine geçmesi gerektiğini savundu. Devlet Bahçeli, “CHP ve HDP başta olmak üzere muhalefet partilerinin yönetimi altında inim inim inleyen belediyelerin milli iradenin müdahalesiyle kurtarılması önümüzdeki en sıcak gündem konusu haline gelmiştir. Bilhassa İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Muğla, Hatay, Eskişehir, Tekirdağ ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte HDP’nin terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık maksadıyla zehirleyip seferber ettiği belediyeler mutlaka el değiştirmeli ve cumhurun yönetimine geçmelidir” dedi.

DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ: “CUMHUR İTTİFAKININ DOĞASINA UYGUN HAREKET EDİP, MUHALEFETİN ELİNDEKİ BELEDİYELERİ ALMALIYIZ!”

Bahçeli’nin CHP’nin elindeki büyükşehirlerin “Cumhur ittifakının doğasına uygun hareket edilerek” kazanılması gerektiği ifadesi dikkat çekti.

MHP Lideri, “İkinci stratejik hedefimiz; Cumhur İttifakı’nın doğasına ve ruhuna muvafık hareket edip muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyelerin yürek yaralayan makûs ve meyus hallerine son vermektir” dedi.

MHP, MERSİN’İ AK PARTİ’YE Mİ BIRAKIYOR?

2019 yerel seçimlerinde Mersin’de MHP’nin adayıyla yer alan Cumhur ittifakı, Büyükşehir başkanlığını kazanamamıştı. İlçelerde 3 seçim bölgesinde aday çıkartan AK Parti 2’sini kazanmıştı. MHP ise ilçelerde 8 seçim bölgesinde başarılı çıkmıştı.

14 Mayıs seçimlerinde de CHP, Mersin’de 1. Parti çıkmış, AK Parti 2. Sırada yer almıştı. MHP ise 2 olan milletvekili sayısını 1’e düşürmüş ve 4. Parti olmuştu.  

FLAŞ İDDİA: “BAHÇELİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İ AK PARTİ’YE BIRAKMA TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRİYOR!”

Mersin’i CHP’den almak isteyen Cumhur ittifakının en büyük ortağı AK Parti, Mersin için MHP’nin kararını beklerken; Büyükşehir’de 2024 seçimlerinde AK Parti’nin adayının olması ve ilçelerde de MHP’nin adaylarına destek verilmesi önerisi sunduğu iddia edilmişti.  

MHP Lideri Bahçeli’nin 11 Büyükşehir’in kazanılması için “Cumhur ittifakının doğasına uygun hareket edilerek” ifadesinin altında AK Parti’nin Mersin için önerisini değerlendirmeye aldığı şeklinde yorumlandı.

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR’LE TEŞKİLATLARINI SEÇİME MOTİVE EDECEK, İLÇE BELEDİYELERİNDE DE MHP DİYEREK MHP TEŞKİLATLARI SEÇİMLERE ASILACAK!

İlçelerde MHP’nin adaylarına koşulsuz destek verecek olan AK Parti’nin bu öneriyi Büyükşehir için kendi teşkilatını yoğun şekilde çalışmaya teşvik edilmesi için yaptığı savunuldu.   

2019 yerel seçimlerine MHP adayıyla giden AK Parti’de ilçelerin de büyük kısmının MHP’ye bırakılması nedeniyle teşkilatların yeterince çalışmadığı öne sürülmüştü.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle