Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE KİRLİ İTTİFAK ALENEN BAŞLADI: DEM PARTİ-CHP BİRLİKTE PROGRAM DÜZENLEDİLER

admin | 04 Mart 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Genel seçimlerde HDP/Yeşil Sol için oy isteyen, yerel seçimlerde ise CHP-DEM Parti ortak adayı olan Mersin’in Toroslar ilçe adayı Abdurrahman Yıldız’ın eski paylaşımları gündem olurken iki parti, ortak halk buluşması düzenledi.

Mayıs genel seçimlerinde kapalı kapılar arkasında yapılan CHP-Kandil ittifakı, yerel seçimlere gidilirken açık bir hal aldı.

Seçimden sonra HDP ismini DEM yapan PKK’nın siyasi uzantısı parti adeta CHP ile bütünleşti.

‘Kent uzlaşısı’ adı altında ittifaka gidilirken başta İstanbul ilçeleri olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde ortak aday çıkartıldı.

TOROSLAR’DA ORTAK ADAY

Bunlardan biri de Toroslar ilçesi oldu.

Toroslar’da CHP, HDP ile tanınan, genel seçimlerde HDP/Yeşil Sol için çalışan CHP içine geçen seçimden bu yana yerleşmiş olan, meclis toplantılarında ve eylemlerde her zaman HDP ile hareket eden Abdurrahman Yıldız’ı DEM Parti onay verdiği gerekçesiyle aday gösterdi.

ORTAK HALK BULUŞMASI DÜZENLEDİLER

Yıldız’ın kampanyası, DEM Parti ve CHP tarafından ortak yürütülüyor. Bu kapsamda ortak bir program düzenlendi. Yıldız’ın ‘Dayanışmayı Büyütme Buluşması’ adı altında gerçekleştirdiği programa CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer de katıldı.

Programa katılan Kandil uzantısı partilerden biri olan Yeşil Sol Parti’nin Eş sözcüsü Ahmet Asen, katılımcılara hitap etti.

14 Mayıs seçimlerinde açık açık CHP üyesi olmasına rağmen Yeşil Sol Parti’ye oy isteyen Abdurrahman Yıldız’ın peşini bırakmayan Yeşil Sol Partililer, Yıldız’a belediye seçimlerinde desteklerini de açık açık ilan etti.

“YILDIZ’I DESTEKLEMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK, TOROSLAR’I FAŞİST YÖNETİMDEN KURTARMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK!”

Asen konuşmasında, “Abdurrahman Yıldız’ı desteklemek için bir araya geldik. Sadece Yıldız’ı desteklemiyoruz; kendi geleceğimizi, çocuklarımızın geleceği için destekliyoruz. Kazanan Abdurrahman Yıldız olmayacak. Mersin’de kazanmak demek Türkiye’ye bir işaret feneri yakmak demektir. 30 sene sonra, Toroslar belediyesini -adını koyarak söyleyelim- faşist bir yönetimden almak kadar önemli olan şey, bu belediyeyi halkın belediyesi yapmaktır” ” diye konuştu.

“AFEDERSİN TÜRK DİYEN BİLE OLDU”

Bunun yanında Yıldız’ın eski sosyal medya paylaşımlarının ortaya çıkması da gündem oldu.

Yıldız’ın, kendisine Türk denildiği için üzüntü duyduğu paylaşımı dikkat çekti. Yıldız paylaşımında, “Empati yapıyorum. Bana neler demediler ki; Afedersin Türk diyen bile oldu. Hatta özür dilerim Sünni Müslüman diyenleri gördüm.” ifadelerini kullanıyor.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle