Hoşgeldiniz  

LGS’NİN ARDINDAN MEB’E MERSİN’DEN ÇAĞRI: “DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER NAKİL GELDİ, MERSİN’DEKİ NİTELİKLİ LİSELERİN KONTENJANINI ARTTIRIN!”

admin | 07 Haziran 2023 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de LGS’nin ardından öğretmen, öğrenci ve velilerden Milli Eğitim Bakanlığı’na CİMER üstünden flaş çağrı geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan Bakanlığa yapılan çağrıda, depremden etkilenen çocukların ağırlıklı olarak Mersin’e gelmesi nedeniyle sınavla öğrenci alan nitelikli liselerde Mersinli öğrencilerin de hak kaybı yaşamaması için kontenjan artırımı talebinde bulunulması istendi.

Ortaokulu bitiren öğrencilerin büyük uğraş vererek, hazırlandığı Liselere Giriş Sınavı (LGS) tamamlandı. LGS’nin tamamlanmasının ardından tüm öğrenciler, kaç puan aldıklarına ve puanlarıyla hangi nitelikli liseyi tercih edeceklerine şimdiden yoğunlaştı.

Öğrenciler, veliler ve öğretmenler heyecanla sınav sonuçlarını beklerken, Mersin’den Milli Eğitim Bakanlığına flaş çağrı geldi. Sosyal medya üzerinden Bakanlığa yapılan çağrıda, depremden etkilenen çocukların ağırlıklı olarak Mersin’e gelmesi nedeniyle sınavla öğrenci alan nitelikli liselerde Mersinli öğrencilerin de hak kaybı yaşamaması için kontenjan artırımı talebinde bulunulması istendi.

“CİMER’E BAŞVURUN, MERSİN’DEKİ ÇOCUKLARIMIZIN YIĞILMADAN DOLAYI YAŞADIĞI ŞANSSIZLIĞI AZ DA OLSA GİDERELİM!”

CİMER üzerinden Milli Eğitim Bakanlığına ulaşılması gerektiğine dikkat çeken çağrıda, “Deprem bölgesindeki öğrencilerin ağırlıklı olarak Mersin’deki okullara nakil gelmesi ve bu öğrencilerin LGS puanları ile Mersin’deki nitelikli lise olarak tanımlanan liseleri tercih edecekleri için ilimizdeki nitelikli liselere mecburi bir yığılma olacaktır. Bu durum, Mersin’de ikamet edip, Mersin’deki okullarda okumak isteyen öğrencilerimiz için büyük bir mağduriyete sebep olacaktır. Değerli velilerimiz ve öğretmen arkadaşlardan CİMER’e bu durumu bildirerek, hem Mersin’deki öğrencilerin hem de deprem bölgesinden ilimize gelen öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için Mersin’deki nitelikli liselerin kontenjanlarının artırılması yönünde talepte bulunmalarını rica ediyoruz. Daha önceki yıllarda buna benzer bir durum yaşanmış ve MEB tarafından ilimizdeki nitelikli liselerin kontenjanları arttırılmıştı. Lütfen gerekli duyarlılığı gösterip, bu yığılmadan dolayı çocuklarımız için oluşacak bu şanssızlığı az da olsa giderelim” denildi.       

MERSİN YOĞUN DEPREMZEDE NÜFUSUNA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Mersin, depremden etkilenen vatandaşların afet sonrası gelip, yerleştiği en yoğun ikinci olarak göze çarpıyordu. Deprem sonrasında belediyeler Mersin’in nüfusunun 400 bin kadar arttığını vurgulamıştı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle