Hoşgeldiniz  

KONUŞMANI “YAŞASIN SOSYAL DEMOKRASİ” DİYEREK BİTİRİNCE SOSYAL DEMOKRAT OLMUYORSUN!

admin | 03 Kasım 2017 | Dünya, Eğitim, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de Türk öğrencilerle birlikte öğrenim gören Suriyeli mültecilerin çocuklarını istemediğini açıklayan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’e cevap, Suriyeli öğrencilerin yıllıklara yazdıklarından geldi.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Suriyeli sığınmacıların Türk öğrencilerle aynı okullarda okumasını şiddetle reddetmesinin yankıları sürüyor. Konuşmasını Yaşasın Sosyal Demokrasi diyerek tamamlayan Özyiğit’in bu açıklamasıyla sosyal demokratlıktan zerre kadar nasiplenmediği, ayrıştırıcı söylemlerde bulunmasıyla kanıtlandı.

 

Geçtiğimiz yıl Mersin’de faaliyet gösteren Cumhuriyet Anaokulunda öğrenim gören 5 yaşındaki A.M.O ve M.R.H’nin okul yıllığında sorulan sorulara verdiği cevaplar okuyanları duygulandırırken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölge açısından misyonunu da açıkça ortaya koydu.

 

Suriyeli öğrenci A.M.O, “Kraliçe olsaydın en çok ne yapmak isterdin?” sorusuna “Ülkemi imar ederdim” cevabıyla Suriye’deki tabloyu çocuk gözüyle ortaya koyarken, “Büyüdüğünde Cumhuriyet Anaokulu dendiğinde aklına ne gelir?” sorusuna “Laik bir ülkede yaşadığım gelir” cevabı verdi.

 

Yine Cumhuriyet Anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki M.R.H, “Atatürk yaşasaydı, ona neler söylemek isterdin?” sorusuna “Ben onu çok seviyorum” yanıtını verdi. “Sihirli bir ayakkabın olsaydı, nereye gitmek isterdin? “sorusuna ise M.R.H, “Suriye’ye gitmek isterdim” cevabını vererek ülkesine olan özlemi dile getirirken, “Sence mutluluk nedir?” sorusuna verdiği yanıtsa ülkesinde yaşananları ortaya çocuk gözüyle koymaya yetti: “Kimseye zarar vermeden yaşamak!”

 

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle