Hoşgeldiniz  

KAMUOYU MERSİN MİLLETVEKİLİ HASAN UFUK ÇAKIR’IN AÇIKLAMASINA KİLİTLENDİ: “NE KARAR VERECEK?”

admin | 22 Nisan 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’nin aday belirleme sürecinde tabanın talebi olan ön seçimi ısrarla istemesiyle öne çıkan Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın, partisi CHP ile ilgili karar aşamasında olduğu siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı. Şimdi tüm gözler Çakır’ın önümüzdeki günlerde yapacağı açıklamaya kilitlendi.

CHP’nin geçtiğimiz gün gerçekleşen ve kapalı yapılan Meclis grubu toplantısının ardından Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, ülke gündemine yine bomba gibi düştü.

Kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği destek ve yerel seçim aday belirleme sürecinde CHP tabanının ve parti örgütlerinin istediği ön seçimi yüksek sesle savunduğu gerekçesiyle mevcut yönetimle karşı karşıya gelen Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın Genel Başkan Özgür Özel’in partiden ayrılarak Saadet Partisi’ne geçmesi gerektiğini dile getirdiği iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

ÇAKIR: “AÇIKLAMAMI BEKLEYİN!”

İddialarla ilgili kamuoyuna “Açıklamamı bekleyin” mesajı veren Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın yapacağı açıklama ve ne yönde karar vereceği merakla bekleniyor.

Parti tabanının talebini CHP Genel Merkezine savunarak taşıdığı için üst yönetimle sık sık tartışma yaşayan Hasan Ufuk Çakır’ın CHP ile devam mı edeceği yoksa partisinden istifa ederek, siyaseten yeni bir yol mu çizeceği konusunda ne açıklama yapacağı da sadece Mersin’de değil, ülke gündeminde merak edilen konuların başında yer alıyor.

CHP’NİN OY ALAMADIĞI KÖYLERDEN TOPLADIĞI OYLA DİKKAT ÇEKTİ

14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin Mersin listesinde 5. Sıradan milletvekili seçilen Çakır, özellikle CHP’nin oy alamadığı köylerden aldığı destekle CHP’nin 5 milletvekili çıkarmasında büyük rol oynamıştı.

5 milletvekili çıkaran CHP’de 3. Sıradan seçilen Mehmet Emin Ekmen’in DEVA Partisine geçmesiyle bu sayı 4’e düşmüştü. Çakır’ın parti ile devam mı yoksa yolunu mu ayıracağı bu noktada daha büyük önem kazanıyor.   

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle