Hoşgeldiniz  

GÜNÜN ULUSALDA BİLE KONUŞULAN KULİSİ: “MERSİN’İN MHP’YE BIRAKILMASI MERSİN’DEKİ AK PARTİLİLERİ KÜSTÜRDÜ”

admin | 02 Ocak 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti’de MHP ile yapılan anlaşmaya ilişkin rahatsızlıklar olduğu bilgisi kulislerde konuşulmaya başladı. 30 büyükşehrin 28’inde AK Parti adayının, Manisa ve Mersin’de ise MHP adayının desteklenmesinin, kalan 51 ilin 29’unda da ortak adayla seçime gidilmesi kararının görev bekleyen AK Partililerin pek de hoşuna gitmediği öne sürüldü.

MHP ile AK Parti arasında 28 Mayıs’ın hemen ardından başlayan komisyon çalışmaları sonunda gelinen noktada 30 büyükşehir ile 29 ilde ittifak yapılması kararlaştırıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 30 büyükşehrin 28’inde AK Parti adayı, Manisa ve Mersin’de ise MHP adayının destekleneceğini açıkladı. Kalan 51 ilin 29’unda da ortak adayla yarışacaklarını söyledi.

FLAŞ İDDİA: MERSİN’İN MHP’YE BIRAKILMASI MERSİN’DEKİ AK PARTİLİLERİ KÜSTÜRDÜ

BirGün Gazetesi’nden Nurcan Gökdemir’in aktardığı kulis bilgilerine göre, AK Parti teşkilatlarında MHP ile yapılan anlaşmaya ilişkin rahatsızlıklar başladı. 30 büyükşehrin 28’inde AK Parti adayı, Manisa ve Mersin’de ise MHP adayının desteklenmesi, kalan 51 ilin 29’unda da ortak adayla seçime gidilmesi kararı görev bekleyen AK Partilileri küstürdü.

MHP’nin kamu bürokrasisinde kadrolaşma konusunda AK Parti ile at başı giden pozisyonunun yarattığı rahatsızlığa belediye başkan adaylığı paylaşımı ve MHP lehine olduğu söylenen belediye meclis adaylıkları paylaşımının yarattığı rahatsızlık da eklendi.

2019’DA DA MERSİN BÜYÜKŞEHİR VE 10 İLÇE MHP’YE BIRAKILMIŞTI

2019 yerel seçimlerini Mersin’de kazanamayan MHP’li Cumhur ittifakında yerel seçimlerden hemen sonra MHP kanadı, AK Partililerin yeterince çalışmadığını öne sürerek, Mersin’i kazanamamalarını bu etkiye bağlamıştı. Hatta Cumhur ittifakı heyet görüşmelerinde MHP kanadı, bunu AK Partililere doğrudan söylemiş, bu da Mersin özelinde küçük çağlı krize neden olmuştu.  

2019’da 13 ilçenin sadece 3 tanesi AK Parti’ye bırakılırken, 2024’te Ak Parti’ye bırakılan ilçe sayısı 4 olmasına karşın ilçelerdeki AK Partililer bu karardan dolayı rahatsız.

Büyükşehir’in yanı sıra ilçe belediyelerinin de MHP’’ye bırakıldığını bu nedenle seçimlere motive olmadıklarını yakın çevresine söyleyen AK Partililer, MHP’nin hala adayı bile netleştiremediğini bu nedenle de seçimlerin zora gireceği konusunda hemfikir.

Bazı AK Partililerin, MHP’de Büyükşehir adayı olarak öne sürülen isimlerle Mersin’in kazanılamayacağını bile sosyal medya üzerinden açık açık söylemeleri dikkatlerden kaçmıyor.

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle