Hoşgeldiniz  

GÜNÜN MERAK EDİLENİ: AK PARTİLİ ERCİK GENEL MERKEZİN O SORUSUNA NE YANIT VERDİ?

admin | 01 Aralık 2022 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti yönetimi milletvekili listeleri için hazırlıklara başladı. AK Parti yönetimi öncelikle il başkanlarına aday olup olmak istemediklerine yönelik niyetlerini sordu. Bu soruya uzun süredir kulislerde milletvekili olmak istediği öne sürülen AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik’in ne yanıt verdiğine kilitlendi.

AK Parti yönetimi, bir süredir Türkiye genelinde milletvekili adaylığı konusunda yeni yüzlerle ilgili kamuoyu yoklaması yapıyor. İllerdeki kanaat önderleri, STK’lar ve teşkilatlar nezdinde hem mevcut milletvekillerinden memnuniyetleri soruluyor, hem de 2023 seçimlerinde aday olarak görmek istedikleri yeni isimler konusundaki fikirleri alınıyor.

AK Parti teşkilat yönetimlerinden çok sayıda ismin milletvekili adayı olmak istediği belirtiliyor. AK Parti yönetimi öncelikle il başkanlarına aday olup olmak istemediklerine yönelik niyetlerini sordu.

ERCİK MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İSTİYORSA AY SONUNA KADAR İSTİFA ETMEK ZORUNDA

AK Parti kulislerine göre, 50 civarında il başkanı milletvekili adayı olmak istediğini bildirdi. AK Parti yönetimi aday olmak isteyenlerin ‘Genel Merkez’in bilgisi olmadan görevlerinden istifa etmemelerini’ istedi. Aralık sonuna kadar seçimlerde aday olmak isteyen il başkanlarının istifalarının isteneceğini belirtiliyor.

Böylece seçim kampanyası sırasında teşkilatlarda bir boşluk oluşmaması için, resmî seçim takviminden önce il başkanlıklarına atamalar yapılmış olacak. AK Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konuda hazırlanan bir rapor da sundu.

ERCİK NE CEVAP VERDİ?

Genel Merkezin il başkanlarıyla milletvekili adaylığı için görüşme yapması gözlerin bir anda AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’e çevrilmesine neden oldu.

Siyasi kulislerde uzunca bir süredir Cesim Ercik’in milletvekili adayı olmak istediğini yakın çevresine söylediği öne sürülüyordu. Ercik’in Genel Merkezin milletvekili olmak isteyip, istemediği sorusuna ne yanıt verdiği de merak edilen konuların başında geliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle