Hoşgeldiniz  

GÜNÜN BOMBASI: YARGITAY, SAVCILIKLARDAN DEM HAKKINDA YÜRÜTTÜKLERİ SORUŞTURMALAR HAKKINDA BİLGİ İSTEDİ!

admin | 29 Nisan 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Gazeteci Nedim Şener, terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti ile ilgili bomba bir haberi bugünkü köşesinden paylaştı. Şener, Yargıtay Başsavcılığı’nın DEM Parti ile ilgili inceleme başlattığını belirterek “PKK’nın siyasi kolu DEM’in yönetici, üye ve bağlı belediyelerin Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı fiilleri ile ilgili savcılıklar tarafından yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi istedi” dedi. Şener, Yargıtay Başsavcılığı açılan soruşturma dosyalarını inceledikten sonra “delillerin toplanması” aşamasını tamamlayarak PKK’nın siyasi kolu DEM hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağını söyledi.

Gazeteci Nedim Şener, terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti ile ilgili bomba bir haberi bugünkü köşesinden paylaştı. Şener, Yargıtay’ın PKK’nın siyasi uzantısı DEM Parti’nin yönetici, üye ve bağlı belediyelerin Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı fiilleri ile ilgili savcılıklar tarafından yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi istediğini söyledi.  

DEM’İN İLK VUKUATI TBMM’DE İSTİKLAL MARŞI OKUMAYI REDDETMİŞTİ

HDP’nin 2021 yılında Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası açıldıktan sonra, cumhurbaşkanlığı seçimlerine YSP, 31 Mart seçimlerine ise DEM Parti olarak girdiğini hatırlatan Şener, PKK’nın siyasi kolunun ilk icraat olarak TBMM’nin açılışında İstiklal Marşı’na eşlik etmediğini hatırlattı.

DEM’İN 31 MART’TA BU YANA VUKUATLARI

Terör örgütünün siyasi kolu DEM Partililerin 31 Mart yerel seçimlerinden sonraki kısa sürede Türkiye’nin bütünlüğüne karşı yaptığı girişimleri sıralayan Şener şu maddelere yer verdi;

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, başkanlık makamında ve internet sitesindeki Türk bayrağını kaldırdılar.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’ne bağlı Bağcılar’daki bağ evinde terör örgütü PKK marşı eşliğinde temizlik faaliyetlerine giriştiler.

31 Mart seçimleriyle PKK/DEM Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı seçilen Siraç Çelik, PKK terör örgütünün yayın organına çıkarak Türkiye’de baskı ve zulüm altında oldukları yalanını söyledi.

 Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrası, makam odasına girildiği sırada grup içinde bulunan bir kişi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duvarda asılı fotoğraflarını eliyle göstererek, Kürtçe hakaret etti.

Bağlar Belediyesi PKK’lı kadın teröristler için heykel açılışı yaptı.

Mardin Belediyesi’nde İstiklal Marşı okunması önerisini reddettiler.

Tunceli Belediyesi’nin sosyal medya hesabının adı Dersim Belediyesi olarak değiştirildi.

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Şener, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan olaylarla ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini ve soruşturma başlattığını söyleyerek “Yargıtay Başsavcılığı’nın PKK/DEM ile ilgili incelemesine Anayasa’nın 69’uncu maddesindeki “Temelli kapatılan bir parti bir başka ad altında kurulamaz” hükmü açısından da bakılacak. Henüz Anayasa Mahkemesi, HDP hakkında kapatma kararı vermemiş olsa da HDP’nin PKK terör örgütünün daha önce kapatılan partilerinin devamı olduğu biliniyor” ifadelerini kullandı.

Şener, yazısının sonunda “Yargıtay’ın incelemesini tamamlamasıyla PKK/DEM’in Hazine yardımının da durdurulması talep edilebilecek” dedi.

AKDENİZ BELEDİYE EŞ BAŞKANI ARSLAN DA İSTİKLAL MARŞI’NI OKUMAYI REDDETTİ, İLK MECLİS TOPLANTISI AÇILIŞINDA OKUMADI

TBMM’nin açılışında İstiklal Marşı’nı okumayan DEM’li vekillerin yanı sıra önceki dönemde Akdeniz Belediye Meclis Üyesi olan Nuriye Arslan da oturumda “İstiklal Marşını okumak zorunda değilim” diyerek, milli değer olan İstiklal Marşı’na tepki göstermişti.

Yine 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’den Akdeniz Belediye Eş Başkanı seçilen Nuriye Arslan, açılışta İstiklal Marşı okumayarak, dikkatleri üzerine çekmişti.

İLGİLİ HABERLER:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

GÜNÜN BOMBASI: YARGITAY, SAVCILIKLARDAN DEM HAKKINDA YÜRÜTTÜKLERİ SORUŞTURMALAR HAKKINDA BİLGİ İSTEDİ! için 1 yorum

  1. […] GÜNÜN BOMBASI: YARGITAY, SAVCILIKLARDAN DEM HAKKINDA YÜRÜTTÜKLERİ SORUŞTURMALAR HAKKINDA Bİ… […]

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle