Hoşgeldiniz  

BU HADSİZLİK DEĞİL DE NEDİR!! HDP “İSTİKLAL MARŞI OKUMAK ZORUNDA DEĞİLİZ” DEDİ, CHP SESSİZ KALDI!

admin | 10 Haziran 2022 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz Belediye Meclisi’nde HDP’li Meclis üyelerinin “İstiklal Marşı’nı okumak zorunda değiliz” skandal sözlerinin ardından ortam bir anda gerildi. HDP’nin bu skandal çıkışına Cumhur ittifakı meclis üyeleri ve AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak sert tepki gösterirken, CHP’li meclis üyelerinin HDP’nin bu hadsiz sözlerine sessiz kalması ise skandalın boyutlarını daha da arttırdı!

Akdeniz Belediyesinin Haziran ayı ikinci birleşiminde HDP’li üyeler İstiklal Marşı ve Abdullah Öcalan propagandası yaparak, meclisi gerdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanmasıyla ilgili madde, komisyonlarda oy çokluğuyla reddedilirken, genel kurulda da yine HDP ve CHP’li üyeler tarafından komisyonların kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece Akdeniz Belediyesi ile Diyarbakır Belediyesinin kardeş şehir olması engellendi.

Muhalif üyeler, kayyum gerekçesiyle ret oyu verdiklerini söylerken, AK Parti ve MHP’li üyeler teröre bulaşmış bir yönetimin yasalar karşılığında hesap verdiğini belirttiler. Gerilen ortamda HDP’li Meclis üyesi Nuriye Aslan, “Biz burada İstiklal Marşı’nı okumak zorunda değiliz” dedi. Bunun üzerine AK Parti ve MHP’li üyeler sert çıkışlarda bulunurken, Başkan Mustafa Gültak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumundaki herkes İstiklal Marşı’mızı okumak zorundadır, sözünüzü geri alın” dedi. Aslan da sözünü geri aldı.

Öte yandan bir başka HDP’li meclis üyesi Nevzat Baran ise “Siz bu ülkede Abdullah Öcalan’a mektubunu televizyondan okuttunuz” dedi. HDP’li Baran Cumhur ittifakı meclis üyelerinin İstiklal Marşı okumasını bile bilmediğini öne sürmesinin ardından meclis bir anda karıştı. Baran’ın sözlerinin meclis tutanaklarına geçmesini isteyen Başkan Gültak, “Ben burada bebek katili teröristin adının anılmasına izin vermem, haddinizi bilin. Bu nedir ya… Bu sözler tutanaklara geçsin, gerekli hukuki işlemleri başlayacağım. Hemen bugün imzaya getirin bana. Burada teröristin adını burada andırtmam” dedi.

Bu arada, HDP’li üyelerin İstiklal Marşı ve Abdullah Öcalan üzerinden yaptıkları bu propagandaya CHP’li üyelerin sessiz kalması kamuoyunun tepkisini çekti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BU HADSİZLİK DEĞİL DE NEDİR!! HDP “İSTİKLAL MARŞI OKUMAK ZORUNDA DEĞİLİZ” DEDİ, CHP SESSİZ KALDI! için 2 Yorum

  1. […] BU HADSİZLİK DEĞİL DE NEDİR!! HDP “İSTİKLAL MARŞI OKUMAK ZORUNDA DEĞİLİZ” DEDİ, CHP … […]

  2. Faysal dedi ki:

    Nerde Bu Cumhuriyet Başsavcıları göreve lütfen PKK sempatizanın kamu kurumlarında işi yok

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle