Hoşgeldiniz  

FETÖ’NÜN KAMU KURULUŞLARI YAPILANMASINA DA OPERASYON GELDİ: 13 GÖZALTI

admin | 14 Haziran 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de FETÖ mahrem yapılanmasında faaliyet yürüttükleri iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli şahısların, terör örgütünün kamu kurum ve kuruluşlarına sızma stratejisi doğrultusunda faaliyetlerde bulunan ve halihazırda kamu görevlisi oldukları kaydedildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ örgütüne yönelik yürütülen çalışmaların ardından örgütsel faaliyetleri deşifre edilen 14 şüphelinin yakalanması ve olası suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla drone destekli 110 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Şüpheli şahısların, terör örgütünün kamu kurum ve kuruluşlarına sızma stratejisi doğrultusunda faaliyetlerde bulunan ve halihazırda kamu görevlisi olan, örgütün kripto haberleşme programını ByLock’u kullanan, müzahir dernekte yönetici konumunda bulunup dernek aracılığı ile örgüte finansman sağlayan, askeri mahrem yapılanmada örgüt mensuplarının TSK’ya sızma faaliyetlerini yürüten, örgütün öğrenci yapılanmalarında yer alıp örgütün yurtlarında ve evlerinde örgüte eleman devşirmek üzere faaliyetler bulunan, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in çağrısı üzerine müzahir bankaya para yatıran, banka hesap hareketlerinin incelenmesi neticesinde örgütün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdikleri ve örgüt tarafından finansman sağlandığı tespit edildi.

Yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle