Hoşgeldiniz  

DERİN KULİS İSTEYENLER TOPLANSIN: MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİNİN İNCELEMESİ ÜST DÜZEY BÜROKRATLARI TİTRETTİ!

admin | 09 Temmuz 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer yönetiminin önceki dönem işçilerine yönelik kıyımıyla ilgili incelemelerini derinleştiren Mülkiye Müfettişlerinin, 2 gün önce işçi çıkarmalarına imza atan üst düzey bürokratlarından yazılı savunma istemesiyle ilgili hareketli anlar yaşanıyor.

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – Mülkiye müfettişlerinin CHP’li Büyükşehir yönetiminden işçi çıkarmalarla ilgili yazılı savunma istemesinin detaylarına Sansasyonel Haber ulaştı. İlk etapta işten çıkartılan 688 işçinin mahkemeyi kazanmasının ardından incelemelerini iyice derinleştiren mülkiye müfettişlerinin, devam eden diğer davaların sonucunu beklemeden harekete geçmesi Büyükşehir yönetimini tedirgin etti.

688 DAVA İŞÇİ LEHİNE SONUÇLANDI… DAHA SÜREN YÜZLERCE DAVA VAR!

Haksız bir şekilde işlerinden edilen işçiler, haklarını aramak için mahkemeye koşmuştu. Davaları sonuçlanan 688 işçi olduğu kaydedilirken, bu işçilerin 321 tanesinin MESKİ’den, 34’ünün İmar A.Ş’den ve 333 tanesinin de Kültür A.Ş’den olduğu öğrenildi.

Yargı, işçilerin usulsüz bir şekilde işlerini kaybettiğine hükmederken, Büyükşehir Belediyesi’nin bu işçilere işbaşı yaptırması gerektiği yönünde karar verdi.

MERSİN VALİLİĞİ’NİN ÖN İNCELEMESİ MÜFETTİŞLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Mersin Valiliği’nin usulsüz işçi çıkarmalarla ilgili gelen şikayetler üzerine Büyükşehir belediyesinde yaptığı ön incelemenin 5. ayda tamamlanmasının ardından Mülkiye müfettişlerinin harekete geçtiği ifade edildi.

688 işçi lehine sonuçlanan davaların ardından Yargı kararlarını da uygulamayan CHP’li yönetimin işçi çıkarmalarına onay ve imza veren üst düzey bürokratlarından yazılı savunma istemesi Taş Bina’ya adeta bomba düşürdü.

Yazılı savunmalarını teslim eden bürokratların arasında genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarının da olması dikkat çekti.

İfadelerin tamamlanmasının ardından müfettiş incelemesinin nasıl sonuçlanacağı da merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle