Hoşgeldiniz  

SEÇİM, BELEDİYE MECLİSİ KULİSLERİNİ HAREKETLENİRDİ… 3 ADAYLI SEÇİMDE ALTUNOK KAZANDI

admin | 09 Temmuz 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan’ın resmi istifasının ardından belediye meclis üyeleri yeni başkanını seçti. CHP ve İYİ Parti’nin ortak aday çıkarttığı seçimde İYİ Partili Meclis Üyesi Barış Kurşun da Bağımsız aday oldu. 5 oy farkla seçimi Altunok kazandı.

Cezaevinde bulunan Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan’ın resmi istifasının ardından gerçekleştirilen seçimde Silifke meclis üyeleri, yeni belediye başkanını da belirledi. Başkanlık görevini vekaleten yürüten MHP’li Meclis Üyesi Sadık Altunok yapılan seçimin ardından asaleten Belediye Başkanı seçildi.

CHP VE İYİ PARTİ ORTAK ADAY ÇIKARTTI

Meclis oturumu öncesinde Silifke CHP ve İYİ Parti’de flaş gelişme yaşandı. Mersin Valiliği’nin meclisteki seçimi meclis üyelerine usule aykırı tebliğ ettiğini öne süren CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve İYİ Parti İlçe Başkanı Medine Gürbüz İslim bir araya gelerek ortak aday çıkarttı.

MİLLET İTTİFAKI, VALİLİĞİN TEBLİĞİNİN USULE AYKIRI OLDUĞUNU SAVUNDU

Alıkları kararı yazılı olarak da açıklayan CHP’li Uçar ve İYİ Partili İslim, imzaladıkları kararda, “07.07.2021 tarihinde halen görevde olan Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan’ın istifa ettiği bildirilmiştir. Valilik tarafından 08.07.2021 tarihinde meclis üyelerimize usule aykırı şekilde tebligat yapılarak Silifke Belediye Başkanlığı seçimi yapılacağı bildirilmiştir. 09.07.2021 tarihinde saat 14’te Silifke Belediye Meclisi tarafından yapılacak olan seçimde Millet İttifakı Adayı Erden Doğruöz’dür. Millet ittifakı Meclis üyelerimiz yapılacak bu seçimde verilen karar gereği oy kullanacaklardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” kararını imza altına aldı.

İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYESİ BAĞIMSIZ ADAY OLDU

Seçimlerde uzun süredir teşkilat ve partiden ayrı olduğu söylenen İYİ Partili Meclis Üyesi Barış Kurşun da bağımsız aday olarak seçimlere katılma kararı aldığını kamuoyuna duyurdu.

3 adayın yarıştığı seçimde MHP’li Meclis Üyesi Sadık Altunok 17 oyla seçimi kazandı. Millet İttifakı Adayı Erden Doğruöz 12 oy alırken, Barış Kurşun’a da 1 oy çıktı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle