Hoşgeldiniz  

DEPREM ETKİSİ YARATAN ÇAĞRI: İYİ PARTİ TARSUS İLÇE BAŞKANI BURAK ÖZDİL TARSUS BELEDİYESİ İÇİN KAYYUM ÇAĞRISI YAPTI…

admin | 08 Eylül 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediyesi’ne gönderilen AFAD yardım malzemelerinin internet üzerinden satışa konmasıyla başlatılan operasyonun ardından İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil’den bomba yaratan açıklama geldi. Özdil, kayyumu kast ederek, “İdarenin bir an önce el çektirilmesi ve Tarsus’ta daha fazla skandalın yaşanmaması gereklidir” dedi.  

Mersin Limanına yurt dışından getirilen ve AFAD tarafından Tarsus Belediyesine teslim edilen depremzede yardım malzemelerinin bir ihbar üzerine Ulaş mahallesinde bir depoda çıkması Tarsus kamuoyuna bomba gibi düşmüştü.

Belediyeye teslim edilen yardım malzemelerinin internet üzerinden satıldığı ihbarıyla harekete geçen Tarsus Cumhuriyet Savcılığı, Ulaş Mahallesi’nde bir depoda tutulduğunu tespit etmiş, gerçekleştirilen operasyonla 4 kişi gözaltına alınmıştı. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 3’ü adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 1 kişi için de tutuklama kararı verilmişti.

BOMBAYA GEL: “İDARE EL ÇEKTİRİLMELİ!”

Adli ve idari soruşturma sürerken İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil’den bomba açıklama geldi. İYİ Partili Özdil, CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yönetimine el çektirilmesi gerektiğini söyleyerek, üstü kapalı kayyumu işaret etti.

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil, yaptığı yazılı açıklamada, “Belediye Başkanı sürekli personelini ve vatandaşı suçlamaktan iç muhasebe yapmayı bırakmış, bir an önce konular kapansın, üzerine gelinmesin tutumuna bürünmüş haldedir. Yönetim zafiyeti o kadar aleni hale gelmiş “depremzedelere gelen insani yardıma” dahi sahip çıkamaz durumdadır. Baştan aşağı namus, şeref, haysiyet yoksunluğuna batmış bu iradenin bir an önce cezası verilmeli, yetim hakkı gözetilmeli, kamuoyu bu konunun üstüne gitmeli, gerçekler ortaya çıkmalı, ihmali olanlar Tarsus halkına hesap vermelidir. İdarenin bir an önce el çektirilmesi ve Tarsus’ta daha fazla skandalın yaşanmaması gereklidir” açıklaması yaparak, Bozdoğan yönetiminin idareden uzaklaştırılması gerektiğini savundu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle