Hoşgeldiniz  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AVUKATINDAN CHP’Lİ BAŞARIR’A: “HAYATIN ŞOV VE YALAN!”

admin | 24 Ocak 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Mustafa Doğan İnal, yargıya müdahale ettiğine dair iddialarda bulunan CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır’a “Hayatın şov ve yalan” diyerek cevap verdi.

Avukat Mustafa Doğan İnal, hakkında asılsız açıklamalarda bulunarak, kişilik haklarına saldırdığını iddia ettiği CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a açtığı tazminat davalarını aynı mahkemeye kasıtlı olarak düşürdüğü iddialarına belgeleriyle cevap verdi. ‘Şov ve yalan’ başlığıyla tweet atan İnal, Başarır’a “Her yalanına dava açmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir firmanın davaları için adil yargılamayı etkilemek suçundan yasal olarak delil değeri taşımayan gizli yapılmış ses kayıtları ile avukat Mustafa Doğan İnal hakkında yapılan şikayet, savcılığın “kovuşturmaya yer yok” kararıyla sonuçlanmıştı. İnal, FETÖ taktiği ile yapılan ses kayıtları üzerinden hakkında gerçek dışı açıklama ve haberler yapıldığı iddiasıyla yargıya başvurarak, tazminat davaları açmıştı.

BAŞARIR’A 6 AYRI DAVA

Mustafa Doğan İnal, aynı konu ile ilgili açıklamalar yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a da toplam bir milyon TL’lik İstanbul Asliye Hukuk Mahkemelerinde 6 ayrı dava açtı.

BAŞARIR’IN DAVAYLA İLGİLİ İDDİALARINI BELGELERLE YALANLADI

Ali Mahir Başarır, tazminat davalarını Mustafa Doğan İnal’ın müdahale ederek aynı mahkemeye düşürdüğü iddiasında bulundu. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır “Bir avukatın, foyasını ortaya çıkaran bir milletvekiline karşı farklı tarihlerde açtığı 500 bin liralık iki farklı tazminat davasının da aynı Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimine düşme olasılığı nedir?” dedi.

Başarır açıklamasında şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanının avukatları istinaf başkanının odasında bir firmanın davasıyla ilgili pazarlık ve görüntüler için yapmış olduğumuz açıklamalara, haberlere erişim engeli getirdi. Erişim engelinin haberinin yapılmasına da erişim engeli getirdi. Şahsıma Mersin Milletvekili olarak 4 tazminat davası açtılar. Toplam bir milyon 200 bin TL. Beyler bende öyle bir para yok. Ben o kadar kolay para kazanmıyorum. Ama gömleğimi satacağımı bilsem de sizinle mücadele edeceğim. Bu avukatların açtığı davalar İstanbul’da 27 asliye hukuk mahkemesi varken iki farklı zamanda açılan dava İstanbul 1 Asliye Hukuk Mahkemesine düşüyor. 1 Asliye Hukuk Mahkemesinin tek ve çift hakimi var. Çift hakime düşüyor. Buradan soruyorum UYAP mı UYAK mı? Yargıya, hakimlere, savcılara müdahale. Onlarla kapalı kapılar arkasında görüşmeye sonuna kadar karşı çıkacağım.”

“ŞOV VE YALAN”

Mustafa Doğan İnal ise Başarır’ın bu iddialarına açtığı tazminat davalarının tensip formları fotoğraflarını ‘Şov ve yalan’ başlığıyla yayınlayarak cevap verdi. Twitter’dan attığı mesajda İnal, ”4 değil 6 dava açtık:) Hepsi 1 mahkemeye değil 5 ayrı mahkemeye düştü. Her yalanına dava açmaya devam edeceğiz” dedi.

İŞTE İNAL’IN BAŞARIR’IN YALANINI ORTAYA ÇIKARAN BELGELERİ:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle