Hoşgeldiniz  

GİNE’DE KAÇIRILAN GEMİDE TARSUSLU GEMİCİ DE BULUNUYORDU!

admin | 24 Ocak 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Liberya bayraklı Mozart isimli Türk konteyner gemisi, Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında korsan saldırısına uğradı. Korsanlar 19 personelden 15 Türk personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etti. Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geminin 4. kaptanı Furkan Yaren ile iki kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı.

Yapılan açıklamada, “Geminin saldırıdan kurtulan 3 personeliyle Gabon’a doğru hareket ettiği bilgisini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan süreci yakından takip ettiğini ve kaçırılan gemi personelinin kurtarılmasıyla ilgili bütün yetkilileri talimatlandırdığını ifade etti” denildi.

Yayınlanan ses kaydında 4. kaptan Furkan Yaren radar hariç tüm kabloların söküldüğünü ve korsanlar tarafından kendisine verilen rotada seyrettiklerini bildirdi. Yaren, 2. mühendis Farman Ismayılov’un ise öldürüldüğünü açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycanlı mevkidaşı ve geminin dördüncü kaptanı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, geminin ait olduğu şirketin işletmecisi Osman Levent Karsan’la da telefonda görüşerek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti, kaçırılan mürettebatın bir an evvel kurtarılması ve evlerine güvenle dönebilmeleri için gerekenlerin yapılacağını vurguladı.

‘CENAZENİN AZERBAYCAN’A NAKLİ İÇİN ÇALIŞMALAR DERHAL BAŞLAYACAK’

Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’u arayarak, öldürülen mürettebat için başsağlığı diledi ve gemi limana yanaştığında cenazenin Azerbaycan’a nakli için çalışmaların derhal başlayacağını söyledi.

GEMİDE TARSUSLU PERSONEL DE BULUNUYORDU

Gemide 1’i Azerbaycan vatandaşı, 18 Türk mürettebat olmak üzere toplam 19 personel bulunuyordu. Gemide görevli personeller açıklandığında Tarsuslu gemici Halil Gülçür’ün de ismi listede yer aldı. Gülçür’ün Tarsus’ta yaşayan ailesi de gelecek umutlu bir haber için yetkililerle de sürekli görüşmelerini sürdürüyor.

M/V Mozart gemisinin personel listesi ise şöyle:

Kaptan: Mustafa Kaya,

2. Kaptan Melih Çetin,

3. Kaptan Doğancan Cengil,

4. Kaptan Furkan Yaren

Baş mühendis Süha Tatlıgü,

2. mühendis Farman Ismayılov,

3. mühendis Yasin Alper Şeker, E.zabiti Gökhan Buran

Reis: Vedat Aksan

Gemici Erdi Erman,

Gemici Halil Gülçür,

Gemici Ünsal Dilsiz,

Gemici Adil Alkan,

Gemici İlyas Baş,

Fiter: Mesut Meral,

Yağcı: Bahadır Yeşilalan,

Yağcı: Gökhan Lale,

Aşçı: Mustafa Benklioğlu,

Gv stj: Hamza Orhan.

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle