Hoşgeldiniz  

ÇKA, MERSİN İÇİN ÖNCELİĞİNİ BELİRLEDİ: GIDA VE TURİZM SEKTÖRÜ

admin | 28 Kasım 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın yeni dönem stratejisi hakkında gerçekleştirilen toplantıda ÇKA’nın Mersin için gıda ve turizm sektörlerini önceliğe aldığını duyurdu.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 15 Kasım 2022 tarihinde ilan edilen “Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Destek Programı” ve “Genç Girişimci Destek Programı” konuları ile ilgili olarak “Çukurova Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Teklif Çağrıları Mersin Bilgilendirme Toplantısı” Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Rektörler, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanlıklarının birim sorumluları, oda ve birliklerin temsilcileri, OSB ve STK temsilcileri katıldı.

ÇKA MERSİN’DE GIDA VE TURİZM SEKTÖRÜNE ÖNCELİK VERECEK

 Vali Ali Hamza Pehlivan programda yaptığı konuşmada; “Ajansımız Adana ve Mersin illeri ile ilgili bazı öncelikler belirlemiş durumda. Nitekim bu konuda Adana’da, Sayın Adana Valimizin başkanlığında orada da bir toplantı gerçekleştirildi. Adana için belirlenen öncelikli başlıklar hazır giyim ve mobilya, Mersin ilimiz için ise gıda sektörü ve turizm. İlimizde gıda sektörü ve turizm konularındaki yatırımları ve bu alanlarda gelecek olan projeleri Ajansımız destekleyecek” dedi.

Vali Pehlivan, “Diğer başlığımız ise ‘Genç Girişimci Destek Programı’. Onun da proje başvuruları yine 15 Kasım’da başladı ve 16 Aralık’a kadar sürecek. Burada toplam kaynağımız 5 milyon TL. Bu program kapsamında da 50 bin ile 500 bin TL aralığındaki bütçeli projeler desteklenecek” açıklaması yaptı. 

MERSİN’DE DEVAM EDEN YATIRIMLAR HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

“Çukurova Kalkınma Ajansımız yatırımlar konusunda bütün ilgililerine birebir danışmanlık, rehberlik yapacak donanıma, birikime sahiptir” diyen Mersin Valisi Ali Hamza ÇKA tarafından Mersin’de desteklenen projeler hakkında da bilgiler verdi.  

Vali Pehlivan konuşmasına şöyle devam etti:

“İlimizde turizm sektörünün daha da gelişmesini hepimiz arzu ediyoruz. Bununla ilgili Ajansımızın geçmişten bugüne devam eden çok güzel çalışmaları var. Hem doğal varlıkların turizme kazandırılması hem tarihi varlıkların, arkeolojik varlıkların turizme kazandırılmasıyla ilgili çok güzel projeler hayata geçiriliyor.

Nitekim az önce belirtmiş olduğum 880 proje içerisinde bir kısmı güdümlü dediğimiz projeler şeklinde uygulanmış. Örneğin Cennet Cehennem ören yeri, Astım mağarası, Gilindire mağarası gibi bölgemizin önemli turizm merkezlerine yönelik bugüne kadar Ajansımızın destekleri olmuş ki bu destekler devam ediyor. 16 ayrı noktada şu anda turizm ile ilgili yatırımlara ajansımızın desteği söz konusu.

Diğer yandan Girişimcilik Merkezi, Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi, Çocuk ve Genç Bilişim Merkezi gibi yine ajansın desteklediği projeler. Ayrıca Lojistik Mesleki Eğitim Merkezi, Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri gibi iş gücü niteliğinin arttırılmasına yönelik de projeleri var. Bu kapsamda da yine 10 proje devam ediyor. “

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle