Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖZYİĞİT BELEDİYEYİ DEVRALDIĞI İBRAHİM GENÇ’İ, BÖYLE İNCE İNCE…! HA, BİR DE BELEDİYENİN ŞU AN BORCU YOKMUŞ!

admin | 01 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Ocak Ayı Meclis Toplantısına katılarak, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.  Özyiğit, “Büyük bir mali disiplinle çalıştık.  Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının Ocak Ayı Meclis Toplantısına katılan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, burada yaptığı konuşmada açıklamalarda bulundu.

Abdullah Özyiğit, görevi devraldığı önceki dönem CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Genç dönemindeki personel çalıştırma durumu hakkında da isim vermeden eleştirel göndermeler yaptı.

GENÇ DÖNEMİNDE MEVCUT PERSONELİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIRMIŞLAR!

Yenişehir Belediyesi’nin kapasitesinin üzerinde personel istihdam ettiğine yönelik eleştirilerini de cevap veren Özyiğit, “Aslı astarı olmayan haksız eleştiriler yapıldı. İşte ‘çok personel çalıştırıyormuşuz’, evet biz personeli çalıştırıyoruz çünkü göreve geldiğimizde mevcut personel çok fazla mesai kullanıyordu. Yeni personellerle ekmeği paylaştık. Yani birçok işsiz insan varken, siz bir insanı gece gündüz çalıştırmamalısınız. Mevcut personel normal mesaisini yaptı işe aldığımız personel de normal mesaisini yaptı, böylelikle personel istihdamı artışı sağlamış olduk” diye konuştu.

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE 570 GÜN ALACAĞI OLAN PERSONEL VARDI!”

Emekli olan personellere yaklaşık 50 Milyon TL tazminat ödendiğine dikkat çeken Abdullah Özyiğit, “Göreve geldiğimizde 570 gün alacağı olan ve emekliliği gelen çok sayıda personelimiz vardı. Emekli olan personele 50 milyon TL civarında tazminat ödedik. 19 yıl hiç izin kullanmamış personel vardı. Ortalama 400 güne yakın izin alacağı olan personel vardı. Arkadaşlarımızı izne gönderip yavaş yavaş izinlerini erittik. Bir dengeye oturttuk. 31.01.2024 tarihi itibariyle kasamızda 58 milyon 247 bin TL nakit bulunuyor. Göreve geldiğimizde kredi kullandık, faizler düşüktü, hizmet ürettik ve kredi borçlarımızı ödedik. Büyük bir mali disiplinle çalıştık.  Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir Kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İBRAHİM GENÇ, ÖZYİĞİT YENİDEN ADAY GÖSTERİLİNCE PARTİSİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

CHP’nin mevcut Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i yeniden aday göstermesine tepki gösteren Genç, Özyiğit’i bombalayarak partisinden istifa etmişti.

“Bir siyaset adamında aranan niteliklerden hiçbirine sahip olmadığı açıkça bilinen bu adamın tekrar atanmasını kabul etmem mümkün değildir” diyerek partisinden istifa eden İbrahim Genç’in bağımsız ya da başka bir partiden aday olmak için nabız yokladığı biliniyor.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CHP’Lİ ÖZYİĞİT BELEDİYEYİ DEVRALDIĞI İBRAHİM GENÇ’İ, BÖYLE İNCE İNCE…! HA, BİR DE BELEDİYENİN ŞU AN BORCU YOKMUŞ! için 1 yorum

  1. F.Tilki dedi ki:

    Yenişehire sosyal belediyeciliği getirdi sayın Özyiğit başkan güleryüzlü genç dinamik personelle canlandı Yenişehir ibraam beyimiz memur dan farkı yoktu sabah 8 akşam 5 halkın arasına girmez dert dinlemez monoton bir başkandı Apdullah başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz Yenişehire İstanbul belediyeciliğini getirdi

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle