Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ DANIŞMANDAN EŞİNE KIYAK! SÖZLEŞMEYE EKLETTİĞİ MADDE PES DEDİRTTİ

admin | 30 Mart 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmanın detaylarına SABAH ulaştı. Belediye Başkanı Vahap Seçer’in danışmanı Ertan Liman’ın eşi Mine Liman’ı bir firmada ‘Danışmanların sahada bulunması ve sürekli işe gelmesi zorunluluğu yoktur’ maddesiyle işe aldırttığı ortaya çıktı.

Şüpheli sıfatıyla ifade veren belediye görevlilerinin özellikle 2019 seçimlerinden 6 ay önce işe alınan 677 işçinin ekmeğiyle oynayan kişinin hiçbir imza yetkisi olmayan ve belediye başkanı Vahap Seçer tarafından danışman olarak gösterilen Ertan Liman tarafından çıkarıldığını söylediler. İşçilerin ekmeğiyle oynayan Ertan Liman, eşi Mine Liman’ı hafif raylı sistem metro hattının ihalesini kazanan firmada danışman olarak yüksek maaşla işe başlattığı ortaya çıktı.

Savcılıkta müşteki sıfatıyla ifade veren ve ismi gizli tutulan kişinin: “Ertan Liman’ın eşi Mina Liman’ı ihaleden sonra danışman olarak işe aldı. Ayrıca ihale maddesine ‘Danışmanların sahada bulunması ve sürekli işe gelmesi zorunluluğu yoktur’ maddesi ekletti. Eşi Mine Liman’ı danışman kadrosunda işe alıp en yüksek düzeyde maaşa bağlayıp hak ediş kadrosuna soktu” dediği öğrenildi.

Haksız yere ekmeklerinden edilen özellikle 2019 yerel seçimlerinden 6 ay önce işten çıkarılan 677 işçinin şikayeti üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişleri iddiaları inceledi ve 29.11.2021 tarih ve 2021/331 sayılı yazısı ile işçi çıkaran sorumlular hakkında soruşturma izni verdi. Bakanlık müfettişlerinin kararına Başkanı Vahap Seçer’in avukatları itiraz etti. Danıştay, yapılan itirazı reddetti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı işçi çıkarmalarla ilgili haklarında soruşturma izni verilenlerin tek tek ifadelerini almaya başladı. Şüpheli sıfatıyla savcılığa giden belediyi görevlilerin verdikleri ifadelere SABAH ulaştı.

BAŞROL ERTAN LİMAN

Başkan Vahap Seçer’in hiçbir imza yetkisi olmamasına rağmen danışman olarak atadığı Ertan Liman’ın işçilerin ekmeğiyle oynayan kişiler arasında “Başrol oynadığı” ortaya çıktı.

Liman’ın genel sekreterler ve daire başkanlarıyla yaptığı toplantıdan sonra listeler hazırlattığı, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nda belediye iştiraki olan şirketlere bu listeleri göndererek işçilerin çıkışlarının verildiği öğrenildi.

İŞTE İFADELER:

Savcılıkta şüpheli olarak ifade veren belediye görevlisi A.A., “Ertan Liman’ın herhangi bir imza yetkisi ve sorumluluğu olmamasına rağmen personeller ve idarecilerle doğrudan muhatap ve karar verici düzeyinde ilişkiler kurdu. Örneğin yapılacak herhangi bir işi gelip ‘Bu böyle yapılacak’ şeklinde dikte etmeye çalıştı ya da doğrudan daire başkanlarına giderek sorumlulukları dahili olan işlerle alakalı talimatlar vermeye başladı” derken, şüphelilerden C.T. ise, “2019 yerel seçimlerinden geriye doğru 6 ay içerisinde işe başlayanlarının listelerini Ertan Liman ve daire başkanları ile birlikte yapılan toplantıda istendi. Son 6 ayda işe alınanların listesinin çıkarılmasına ilişkin talebi Ertan Liman sözlü olarak yaptı. 1 Nisan’dan 6 ay düşüp o tarihten itibaren işçilerin tamamını gönderdiler” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

LİMAN’DAN EŞİNE KIYAK

İşçilerin ekmeğiyle oynayan Ertan Liman’ın eşi Mine Liman’a ise kıyak yaptığı ismi gizli tutulan müştekinin verdiği ifadesinde gün yüzüne çıktı. Ertan Liman, eşi Mine Liman’ı hafif raylı sistem metro hattının ihalesini kazan firmada danışman olarak yüksek maaşla işe başlattığı ortaya çıktı. Savcılıkta müşteki sıfatıyla ifade veren ve ismi gizli tutulan şahıs, “Ertan Liman’ın eşi Mina Liman’ın ihaleden sonra danışman olarak işe aldı.. Ayrıca ihale maddesine ‘Danışmanların sahada bulunması ve sürekli işe gelmesi zorunluluğu yoktur’ maddesi ekletti. Eşi Mine Limanı danışman kadrosunda işe alıp en yüksek düzeyde maaşa bağlayıp hak ediş kadrosuna soktu” dediği öğrenildi.

HER YERDE ADI GEÇİYOR

Danışman Ertan Liman’ın Mezitli ilçesinde tarla olarak geçen arsayı imar tadilatı ile konut ticari alana çevirterek eşi Mina Liman adına kayıt yaptırdığı iddia edildi. 2020 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Mimari Danışmanlık Hizmeti’ ihalesi de Ertan Liman’ın eşi Mine Liman’a ait MKL Mimarlık ve Ticaret Limited Şirketi’ne 176 bin teklif ile verildi. Binlerce kişiyi ekmeğinden eden Ertan Liman eşiyle sınırlı kalmadı ve psikolog olan Deniz Liman’ı da belediyede işe başlattı.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle