Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÇAMAK, TBMM’DE YALAN ALGI DEĞİRMENİNE SU TAŞIDI!

admin | 01 Mart 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bazı basın yayın organlarında 15 Temmuz sonrasında açığa alınan ve sonrasında adli makamlar tarafından gözaltındayken vefat eden adlı öğretmenin FETÖ’cü olmadığının ortaya çıktığı yalanı üzerinden başlatılan algı operasyonuna MEB’den yanıt geldi.

Öğretmen Gökhan Açıkkollu,15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alındı, gözaltındayken de hayatını kaybetti. Soruşturma sonucundaysa Açıkkol’un suçsuz olduğu ortaya çıktığı haberi hızla basın yayın organlarında ve sosyal medya üzerinden yayıldı.

 

ÇAMAK’TAN SKANDAL AÇIKLAMA

 

Devletin FETÖ ile verdiği mücadeleyi hem itibarsızlaştırmak hem de vatandaşların Devlete olan inancını zayıflatmak için yaratılan algı operasyonlarının bir parçası olan yalan haberin peşine CHP mersin Milletvekili Hüseyin Çamak da takıldı. Çamak TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak yalan haberde yazılanları savundu. CHP’li Çamak, “O dönem gözyaşları içerisinde ekranlara görüntüsü yansıyan babası, oğlunun hainler mezarlığına defnedildiğini ve Diyanet’in yasağından ötürü cenaze namazını kıldıracak imam bile bulamadıklarını belirmişti. Gökhan öğretmen geçen hafta suçsuz bulunarak görevine iade edildi. Nihayetinde, gencecik bir öğretmenin hayatı karartıldı. Defnedildikten sonra ‘Pardon’  denildi. Biliyoruz ki Gökhan öğretmen gibi daha niceleri var. Gayrı, bunca mazlumun vebalinin altından hiçbir güç kalkamaz. Keşke herkesin vicdanı kadar hükmü olsaydı diyor, yeni Gökhan öğretmenler olmaması için yetkilileri artık insafa çağırıyorum” açıklamasıyla adeta FETÖ’cülerin değirmenine su taşıdı.

 

MEB YALANLADI: “BAKANLIĞIMIZIN ELİNDE BELGELERİYLE MEVCUT”

 

Oluşan yalan algıya da Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin dur dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Gökhan Açıkkolu’nun göreve iade edilmediğini, vefat ettiği için idari tedbirin kaldırıldığını açıkladı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in Sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama

 

  1. Dün ve bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen sonrasında 19.07.2016 tarihinde Bakanlığımızca açığa alınan ve daha sonra adli makamlarca gözaltına alında tutulduğu sırada vefat eden Gökhan Açıkkollu hakkında tamamen idare hukuku bilmeyen ve okuduğunu anlamakta zorlananların ürettiği haberler yer aldı.

 

  1. Her ne sebeple olursa olsun bir insanın can kaybı üzüntü vericidir. Bu nedenle yakınlarına başsağlığı dilerim.

 

  1. Söz konusu haberlerde ve paylaşımlarda bu öğretmenin Bakanlığımızca açığa alındığı, daha sonra gözaltında iken vefat ettiği ancak vefat eden öğretmenin masum olduğunun anlaşıldığı ifadeleri yer almaktadır.

 

  1. Ancak haberlerde ve sosyal medyada yapılan paylaşımlarda yer alan bu ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen öğretmenin FETÖ ile irtibatlı olduğu yönünde hukuki karineler Bakanlığımızda mevcuttur.

 

  1. Gökhan Açıkkolu’nun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltında iken vefat ettiği ve bu nedenle 657 sayılı DMK 98. Maddesinde sıralanan memuriyet statüsünü kaybettiği için için hakkında Bakanlığımızca yürütülen idari tedbirin uygulama imkanı kalmadığından kaldırılmıştır.

 

  1. Kişinin vefat etmesi dolayısıyla hakkında 667 sayılı KHK’nın 4. maddesinin f bendi hükümlerinin de uygulama kabiliyeti kalmadığından Bakanlığımızca kişinin görevden uzaklaştırma tedbiri KARARI kaldırılmıştır.

 

  1. Yani yapılan şey kişi artık devlet memuru olmadığı için yapılması gereken zorunlu bir idari işlemdir. İlgili öğretmen “suçsuz” falan bulunmamıştır.

 

  1. İlgili haberleri yapanlar keşke resmi yazımızı bir hukukçu ile paylaşsalar ve görüş alsalardı. Kuşkusuz iyi niyetli olsalardı bunu yaparlardı. Kamuoyuna duyurulur.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle