Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’DE YİNE SKANDAL: MECLİS ÜYESİNİN GİRMESİ YASAK OLAN İHALEYİ YAPTILAR, YETMEDİ BİR DE İHALEYİ KAZANDI SÖZLEŞME BİLE YAPTILAR!

admin | 08 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yeni usulsüz ihale skandalı patladı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Emrah Küçükkapdan’ın usulsüzlüğü ortaya çıkardığı ihaleye girip kazanan Büyükşehir meclis üyesinin kim olduğuna da Sansasyonel Haber ulaştı. Yasa gereği belediye meclis üyesinin girmemesi gereken ihalede, iş bilmez büyükşehir bürokratları sözleşme bile imzaladı.

CHP’li Vahap Seçer yönetimindeki Büyükşehir’de yeni bir ihale skandalı daha patladı. 2024 yılı için Kuru Kedi-Köpek Maması ve Yaş Mama ihalesi açan Büyükşehir yönetimi, kanunen ihaleye girmesi yasak olan Büyükşehir Meclis Üyesi’nin ihaleye girmesine engel olmadığı gibi, ihaleyi kazanmasının ardından meclis üyesinin firmasıyla alım sözleşmesi bile yapması skandalın boyutlarını aha da büyüttü.

23 Kasım 2023’te yapılan ihale 4 milyon 825 bin 100 TL’ye Büyükşehir belediye meclis üyesinin firmasında kaldı. Yapılan usulsüzlüğü görmeyen yönetim, ihale onay süresinin ardından kazandığı netleşen meclis üyesinin firmasıyla sözleşme bile yaptı.

DSP’Lİ KÜÇÜKKAPDAN ORTAYA ÇIKARDI

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Emrah Küçükkapdan’ın tespit ettiği usulsüz ihale şok yarattı. DSP’li Küçükkapdan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Büyükşehir’deki ihale sıkıntılarını da açıkladı.

Emrah Küçükkapdan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi 2019-2024 arasında maalesef iyi yönetilememiştir. 2019 yılından 2024 yılına kadar birçok ihale maalesef teknik ve idari şartnamede yanlışlık veya noksanlık yüzünden iptal edilmişti. Mersin iyi yönetilmedi kendi söküklerini dikemeyen bir yönetime bir 5 yıl daha vermek Mersin için çok büyük kayıp olacaktır” diyerek CHP’li yönetimi iş bilmezlikle suçladı.

YASA, BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİN İHALEYE GİRMESİNİ YASAKLADI

23 Kasım 2023’teki ihaledeki büyük skandala dikkat çeken Küçükkapdan, “Evet, biz doğruları söylüyoruz kendi söküklerini dikemiyorlar derken. Yok biz iyi terziyiz dikeriz diyorlarsa buyursunlar söküklerini bulup, diksinler. 5393 sayılı Belediye Kanunu “Başkan ve meclis üyelerinin yükümlülükleri” başlıklı 28’inci maddesinde yer alan “Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.”  denilmekte iken Büyükşehir Meclis üyesi ihaleye girmiş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalanmıştır” açıklaması şok yarattı.

ŞOK… AKDENİZ VE BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ İHALEYE GİRDİ, KAZANDI, SÖZLEŞME BİLE YAPTI!

DSP Genel Başkan Yardımcısı Emrah Küçükkapdan’ın açıkladığı skandal ihalenin detaylarına da Sansasyonel Haber ulaştı.

23 Kasım 2023’te gerçekleştirilen ihaleye giren meclis üyesinin Akdeniz ve Büyükşehir Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci’nin aldığı ortaya çıktı.

Yasa gereği ihaleye girme hakkı bulunmayan Dövenci’nin ihaleye ortağı olduğu SANTEK LTD. ŞTİ’nin 4 Milyon 825 bin 100 TL’lik kedi-köpek maması ihalesine girmesi ve ihaleyi kazanmasıyla birlikte sözleşme bile imzalaması şok yarattı.

SAKANDALIN PATLAMASININ ARDINDAN CHP’Lİ YÖNETİM İHALEYİ VE SÖZLEŞMEYİ İPTAL EDECEK Mİ?

İhaleye girme hakkı bulunmayan meclis üyesini ihaleye sokan üstüne sözleşme imzalayarak mal alımı yapan CHP’li Büyükşehir yönetiminin skandalın patlamasının ardından nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle