Hoşgeldiniz  

BOMBA… AK PARTİLİ ELİTAŞ: “2019 SEÇİMİNDEN SONRA 10 İLÇE CUMHUR’DA BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE ÇOĞUNLUK BİZDE… NİYE O ZAMAN BÜYÜKŞEHİR’İ ALAMADIK!”

admin | 08 Şubat 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir ve 13 İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, “10 ilçe Cumhur’da. Yaklaşık yüzde 60’ını temsil ettiğimiz Büyükşehir Meclisi’nde, eğer biz belediyeyi alamıyorsak bunu sorgulamalıyız” dedi.

AK Parti Akdeniz, Aydıncık, Mezitli ve Yenişehir belediye başkan adaylarını tanıttı.

Edip Buran Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan flaş 2019 yerel seçim değerlendirmesi geldi.

Mersinlilerin önüne, biri büyükşehir diğeri de 13 ilçe için olmak üzere 14 sandığın geleceğini kaydeden AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş; “Şu anda Mersin’de 8’i MHP’de, 2’si de AK Parti de olmak üzere 10 belediye bize ait. Tam 10 belediyeyi kazandığımız bir yerde, Büyükşehir Belediyesi’ni kazanamamak, bizim kendimizi mutlaka sorgulamamız gereken bir konudur. Çünkü Büyükşehir Meclisinde de çoğunluk bizde. Mersin Büyükşehir Meclisi’nde 79 üye var ve bunun yaklaşık 50’si Cumhur İttifakı’ndan… Yaklaşık yüzde 60’ını temsil ettiğimiz Büyükşehir Meclisi’nde, eğer biz belediyeyi alamıyorsak bunu hepimiz düşünmeli ve sorgulamalıyız” dedi.

AK PARTİ 2019’DA DA BÜYÜKŞEHİR İÇİN MHP’Yİ DESTEKLEMİŞTİ!

AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde Mersin’de Büyükşehir ve 10 ilçede MHP adaylarını desteklemişti.

İlçelerde MHP’nin 10 başkan adayından 9’u, AK Parti’nin 3 adayından 2’si seçimleri kazanmıştı.

İlçelerde bu kadar büyük başarı yakalayan Cumhur ittifakının Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybetmesi Elitaş’ın sözlerinden sonra bir kez daha gündeme geldi.

2019 yerel seçimlerinde MHP, Toroslar eski Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı aday göstermiş, Tuna ismi de ilçelerdeki bu başarıya rağmen Büyükşehir’de başkanlığı Cumhur’a kazandırmamıştı.

HEYET GÖRÜŞMELERİNDE DE BU KONU GÜNDEME GELDİ!

2024 yerel seçimleri için görüşme yapan AK Parti ve MHP heyetleri arasında da bu konu sıklıkla gündeme gelmiş, heyetler aday seçimi nedeniyle kazanılamadığı görüşünde birleşmişti.

Bu nedenle MHP, 2024 yerel seçimleri için AK Parti ve sağ tabanı kucaklayabilecek isim olarak gördüğü Serdar Soydan’ı aday olarak gösterdi.

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BOMBA… AK PARTİLİ ELİTAŞ: “2019 SEÇİMİNDEN SONRA 10 İLÇE CUMHUR’DA BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE ÇOĞUNLUK BİZDE… NİYE O ZAMAN BÜYÜKŞEHİR’İ ALAMADIK!” için 1 yorum

  1. Faysal dedi ki:

    Senin kullara sor sayın Elitaş biraz kesenin ağzını açın

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle