Hoşgeldiniz  

BOMBA YÜKLENİYOR: EŞ BAŞKANLIK YOK AMA CHP’DE DEM’Lİ İSİMLER ÜST DÜZEY GÖREVLERE GETİRİLİYOR!

admin | 08 Nisan 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin özelinde CHP ile terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti arasında yapılan kirli ittifakın şartları arasında yer alan CHP’li belediyelerdeki üst düzey görevlerde DEM Partili isimlerin yerleştirilmesi için hazırlıkların tamamlandığı öne sürüldü. İttifak pazarlığındaki Büyükşehir, Tarsus ve Toroslar ilçelerinde CHP’li Belediye Başkanlarının seçimleri kazanmasının ardından DEM’li isimler başkanvekilliği, başkan yardımcılığı, danışman, daire başkanlıkları, şube müdürlükleri gibi görevlere getiriliyor. Bu kapsamda CHP Genel Merkezi de işini sağlama alarak, üst düzey atamalar için partinin genel merkezi ile eşgüdüm içerisinde hareket edilerek görüş alınması gerektiğini bildiren talimatlar da belediyelere gönderildi.

CHP ile terör örgütünün siyasi uzantısı DEM parti arasında yapılan Mersin özelindeki kirli ittifak şartları, seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte hayata geçiriliyor.

İttifak kapsamında Büyükşehir, Tarsus, Toroslar belediyeleri CHP’ye geçerken, Akdeniz de DEM Partili yönetime seçimlerin ardından devroldu.

BÜYÜKŞEHİR’DE YETKİLERİ ARTTIRILMIŞ KADROLAR DEM’DE… BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE DE DEM’Lİ İSİMLER YÖNETİME GİRECEK… BOMBA…

CHP’de DEM Parti’de olan “eş başkanlık” uygulaması olmadığı için Büyükşehir ve ilçelerde “eş başkan” uygulaması yapılmayacak ancak önemli ve yetkileri arttırılmış kadrolar DEM’li isimlere bırakılıyor.

CHP ile DEM parti arasında yapılan ittifak görüşmelerinde Büyükşehir’de yetkili başkan vekilliği, genel sekreterlik veya genel sekreter yardımcılığı, daire başkanlıkları ve belli ilçelerde koordinatörlük DEM Parti kadrolarına verilecek.    

Üst düzey atamaların yanı sıra Büyükşehir’de belediye işçi kadrolarına da DEM Parti’nin verdiği liste eklenecek. Büyükşehir’e işçi alımları da peyderpey yapılacak.

İttifak görüşmelerinde belediye şirket yönetimlerine de DEM’li isimler monte edilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı iddia edilmişti. Bu kapsamda belediye şirketlerine yönetici ve uzman atamalarında da DEM Partili isimler yer alacak.

TARSUS-TOROSLAR BAŞKAN YARDIMCILARI BEKLENİYOR…

CHP-DEM Parti ittifakı kapsamında yer alan Tarsus ve Toroslar Belediyelerinde de başkan yardımcılığı ve bazı şube müdürlükleri DEM Partili isimlere bırakılıyor.

Yerel seçimler öncesinde Tarsus Belediyesi’nde DEM Partili isimler CHP listesinden meclis üyeleri arasında yer almış, meclis üyeleri arasından bir DEM’li ismin de partililere “Başkan Yardımcısı” olarak tanıştırıldığı video gündeme bomba gibi düşmüştü.  

Toroslar Belediye Meclis üyeleri de DEM Parti ile birlikte yazılmıştı. CHP’den Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Yıldız, DEM Parti tarafından CHP’ye verilmişti. Yine CHP meclis üyeleri aday listeleri bir CHP’li bir DEM Partili olmak üzere fermuar sistemiyle hazırlanmış ve seçimlerde yer almıştı.

CHP GENEL MERKEZİ İŞİNİ SAĞLAMA ALDI: “KAFANIZA GÖRE ATAMA YOK, BEN ONAY VERECEĞİM!” BOMBA ÖTESİ GELİŞME…  

CHP Genel Merkezinin yeni seçilen tüm CHP’li belediye başkanlarına bir genelge göndererek, danışman, başkan yardımcısı ve diğer üst düzey atamalar için partinin genel merkezi ile eşgüdüm içerisinde hareket edilerek görüş alınması gerektiğini bildirmesi gündeme bomba gibi düştü.

Selin Sayek Böke ve Gökan Zeybek imzası ile yayınlanan bildiride “Bu çerçevede Türkiye’nin dört bir yanında devir aldığımız belediyelerimizin iletişim ve kamuoyuyla bilgi paylaşımı süreçlerinin partimizin genel merkezi ile birlikte eşgüdüm içerisinde yürütülmesi gerekmektedir. Aynı şekilde, belediye üst yönetiminde, belediye şirketlerinde ve iştiraklerde gerçekleştirilecek yönetici ve uzman kadro atamaları ile Belediye Başkan yardımcısı atamalarının yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığımız ile görüş alışverişinde bulunularak karara bağlanması önemle rica olunur” ifadeleriyle üst düzey kadroların belediye başkanı inisiyatifinden alındığı da ortaya çıktı.

CHP Genel Merkezi, belediye üst yönetimine DEM Partili isimlerin gelmesine bu bildiriyle bir anlamda zemin hazırlanmış oldu.

İŞTE O BOMBA GENELGE:

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle