Hoşgeldiniz  

BOMBA… İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN MÜFETTİŞLERE ÇAĞRI: “BÜYÜKŞEHİR’LE İLGİLİ ÇOK DEDİKODU VAR, BU İŞ BİZİM DEĞİL; MÜFETTİŞLERİN İŞİ!

admin | 06 Ağustos 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de basın toplantısında konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yüklendi. Kocamaz, “Ben Büyükşehir’i bizzat gidip kendim teslim ettim, ‘başladığımız bazı projeler var bunları devam ettirin’ dedim. Ama bu yönetim göreve geldiğinde tek yaptığı iş işçi çıkarmak, mobbing uygulamak oldu” diye konuştu.

Türkiye ve Mersin gündemini değerlendirmek ayrıca yaklaşan yerel seçimle ilgili düşüncelerin paylaşılması adına İYİ Parti Mersin İl Teşkilatı tarafından basın toplantısı düzenlendi. İYİ Parti Mersin İl Teşkilatınca düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, önemli açıklamalarda bulundu.

“YEREL VE GENEL İKTİDARCA ENGELLENDİK”

Öncelikle seçim değerlendirmesi yapan Kocamaz, İYİ Parti’nin Mersin’deki başarısızlığının nedeninin yerel ve genel iktidarca engellenmesi olduğunu savundu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, “Mersin’de beklediğimizi bulamadık. Neden, çünkü bir tarafta koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm imkanlarını kullanan bir genel iktidar diğer tarafta da yerelde büyük belediyeler CHP’de diğer belediyelerde MHP’de. İYİ Parti’nin hiçbir belediyesi yok. Ve biz bu şartlarda hep birlikte gösterdiğimiz gayret ile ancak bu kadar bir netice alabildik. Yani hem yerel iktidar hem genel iktidar ile mücadele ettik. Dolayısıyla İYİ Parti’nin burada başarılı olmaması için hem yerel belediyeler hem genel iktidar elinden gelen her şeyi yaptı. Ama biz İYİ Partililer olarak cesur yürekliler olarak hiçbir zaman hiç kimseye boyun eğmeyecek, mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

“SURİYELİ ENDİŞESİ GİDEREK ARTIYOR!”

Mersin’deki artan Suriyeli yoğunluğuna da dikkat çeken Burhanettin Kocamaz, “Suriyeliler ile ilgili endişelerimizi dile getirdiğimizde köylü, ‘o konuya girmeyin onlar olmasa biz tarlada çalıştıracak adam bulamıyoruz’ diyor. Memleket nereden nereye geldi. Beka diye milleti aldatmaya çalışanlar, ülkeyi soktukları durumda bekanın ne olduğunu, ne demek olduğunu inşallah görür, yarınlarda bu ülkeyi çok kötü günler bekliyor. Bu ülkenin demografik yapısı her geçen gün Türk milleti adına geriye gidiyor. Suriyeli kadınların doğurduğu çocuk ortalaması 5,5. Bizim insanlarımızın ise yaklaşık 1,3. Onlar 15’inde, bizim kızlar 29’unda evleniyor. Atatürk bugünleri görüp, ‘Ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet, delalet içinde bulunabilirler’ demiş. Bugün o günleri yaşıyoruz” dedi.

 “BÜYÜKŞEHİR İLE İLGİLİ DEDİKODULAR MÜFETTİŞLERİN İŞİ”

Seçimlerde Mersin’de engellenmeleri ile kentin hayallerini kaybettiğini, çok önemli projelerin durduğunu söyleyen Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de yüklendi.

“Çok dedikodu var bu bizim işimiz değil gelecek müfettişlerin işi” diyen Kocamaz, “Ben Büyükşehir’i bizzat gidip kendim teslim ettim, ‘başladığımız bazı projeler var bunları devam ettirin’ dedim. Ama bu yönetim göreve geldiğinde tek yaptığı iş işçi çıkarmak, mobbing uygulamak oldu. ‘Kocamaz da çıkardı, hatta 3 bin 500 kişiyi çıkardı’ diyorlar. Bizim dönemimizde çalışan işçi sayısı toplamda 3 bin 200 kişiydi. Çıkarılanlar bankamatikçiler, kendini iyi solcu ilan edip MHP’li bir yönetimle çalışmak istemeyenler. Parkomatçıların belediyeye 2 milyon TL borçları vardı, bir kuruşu ödemediler. Ve biz sözleşmeyi iptal ettik ve o firmanın işçileri de çıkarıldı. Bunların tamamını üst üste koyarsanız 400 civarında bir işçi çıkarılmış gibi görünüyor. Ama çıkarılma nedenleri de bu. Ve maalesef bu iktidar döneminde 5 bine yakın gariban köylü çocuğu işten çıkarıldı” açıklaması yaptı.

“BİZİM HAZIRLADIĞIMIZ VE ONAY ALAN METRO PROJESİNİ DEĞİŞTİRDİLER. YENİ SÜREÇ BAŞLADI. BUNUN İÇİN PROJE DURDU!”

2019 yerel seçimlerinden önce kendi Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Metro projesinin onaylandığını ifade eden Kocamaz, “Bizim dönemimizde 2018 yılının Temmuz ayında projemiz onaylandı. Serbest Bölgeye kadar olan metro projemiz için Cumhurbaşkanlığı Yatırım programı da Ocak 2019’a kadar bekletildi. Sonra sonuç alındı ama tabi bizim yerel seçimlere bana karşı kurulan kumpas sonucu giremeyerek, aday olamayınca finansmanını bile ayarladığımız proje hayata geçemedi. Bir de yeni gelen yönetim bizim onay aldığımız projeyi değiştirdi, 13.1 km’ye düşürdü. Doğal olarak proje değiştirilince yeni bir ÇED süreci başladı. Şu ana kadar metro projesinin durma gerekçesi budur” diyerek Metro projesinin neden geciktiğini açıkladı.  

“BENİM İÇİN SEÇER MECLİS’TE BELEDİYEYİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ YAPMIŞ DİYOR. UZAYDAN MI ADAM GETİRECEĞİZ?”

İYİ Partili Kocamaz, “Başkan mecliste ‘Belediyeyi partinin arka bahçesi yapmış’ diyor. Uzaydan adam mı getireceğiz? Mersin’den değişik siyasi partilerden insanlar gelmiş işe girmiş ama Kocamaz döneminde işe girmiş diye bunların tamamı çıkarıldı, çok az bir kısmı kaldı. Tamamına mobbing uygulandı. Ve maalesef Mersin geriye gitti” dedi.  

Şehrin geriye gittiğini savunan Kocamaz, şöyle devam etti:

“Şehir içinde göstermelik yapılan yollar yapılıyor. Ben kurucu belediye başkanlığı yaptığım, bu sistem ben görevi devraldığımda hayata geçti. Tüm ilçelerde büyükşehrin birimlerini oluşturdum, eksiklerini tespit ettim, proje hazırlattım ve kaynak temin ettim. Mersin genelinde ruhsatlı bir tek mezbaha vardı o da Tarsus’taydı. Yakaköy’deki mezbaha inşaat halindeydi. Bunun yanında Mut’ta, Silifke’de, Anamur’da mezbaha yaptık. Belediye demek her şeyden kâr edilecek demek değildir. Benim dönemimde otobüslerden yılda 45-50 milyon zarar ediyorduk. Yol, asfalt yaptık bunun getirisi mi var? Ama mezbahalar zarar ediyor diye siz oraları özelleştiriyorsunuz. İnşallah sıkıntılı bir durum yaşanmaz. Ve belediye oraları iyi kontrol eder.”

“TROLLER BİZE SALDIRIYOR”

Başta sosyal medya olmak üzere yaptığı her açıklamanın ardından trollerin kendisine karşı saldırıya geçtiğini ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Biz bunları söylerken birileri bunlardan çok rahatsız oluyor. Otoyolun yapılmasını, havalimanının bir an önce açılmasını istiyoruz. Bu havalimanının 4 defa ihalesi yapıldı 7 defa da açılacağı tarih ilan edildi. Biz bunları söyleyince iktidar yanlıları, troller devreye giriyor, saldırıyorlar. Büyükşehir’in ve yerel belediyelerin trolleri saldırıyor, ‘sen ne yaptın ki’, yalan, yanlış, iftira, hakaret gırla gidiyor. Ama şunu herkes bilsin ki Burhanettin Kocamaz 25 yılda yıkılmadı, bundan sonra da yıkılmayacak” şeklinde konuştu.

“KENDİNE GÜVENEN ADAY OLSUN”

Burhanettin Kocamaz da, yerel yönetimlerde vara güçleri ile çalışacaklarını ve iyi belediyecilik anlayışını Mersin’in tamamına yayacaklarını ifade etti.

Yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili de vermiş olduğu bir kararın olmadığına dikkat çeken Burhanettin Kocamaz, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Aday adayları belli olduktan sonra genel merkez tarafından anketler, alan araştırmaları yapılacak, bunların içerisinde en fazla oyu kim alabilecekse, ipi kim göğüsleyecekse İYİ Parti’nin adayı o olacak. Peşin hükümle verilmiş şahıslar üzerinden bir kararımız yok. Partinin bu kararı Türkiye geneli için geçerli. Bu mücadelenin startını da 26 Ağustos günü, Büyük Taarruzun başladığı Afyon’da yapacağımız toplantı ile Türkiye’ye ilan edeceğiz.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BOMBA… İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN MÜFETTİŞLERE ÇAĞRI: “BÜYÜKŞEHİR’LE İLGİLİ ÇOK DEDİKODU VAR, BU İŞ BİZİM DEĞİL; MÜFETTİŞLERİN İŞİ! için 2 Yorum

  1. Danyal dedi ki:

    Sayın başkan Sürgünleri kızağa çekmeleri unutmuş kendisinin ekibinden kimse kalmadı b şehirde

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle