Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ TBMM BAŞTA OLMAK ÜZERE KURULMASIN DİYE HER YERDE ÇOK MÜCADELE VERMİŞTİ: TARSUS’TA 4 KÖY VE 11 YERLEŞİM ALANINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK ÇİMENTO FABRİKASI KURUM İŞİ OLUMSUZ ÇIKAN ÇED’LE RAFA KALKTI!

admin | 06 Ağustos 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un Yanıkkışla, Çokak, Çavuşlu ve Koçmarlı Mahalleleriyle, 11 yerleşim alanının ortasındaki Ormanlık alana Çimento Fabrikası yapmak üzere hazırlanan ÇED Raporunun olumsuz çıktığını ve çimento fabrikası yapım işinin sonlandırıldığını duyurdu.

Tarsus’a kurulması planlanan Çimento Fabrikası ile ilgili ÇED raporunun olumsuz yazıldığı ve bu rapor doğrultusunda Tarsus’un Yanıkkışla, Çokak, Çavuşlu ve Koçmarlı Mahalleleriyle, 11 yerleşim alanının ortasındaki Ormanlık alana Çimento Fabrikasının kurulumunun sonlandırıldığı açıklandı.

Sosyal medya hesabı üzerinde gelişmeleri kamuoyuna açıklayan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Bugün size güzel bir müjde ile Günaydın demek istiyorum. Tarsus’un Yanıkkışla, Çokak, Çavuşlu ve Koçmarlı Mahalleleriyle, 11 yerleşim alanının ortasındaki Ormanlık alana Çimento Fabrikası yapmak üzere ÇED Raporu alınmasına yönelik olarak, Bölgede oturan Vatandaşlarımız ve Çevreci Derneklerin haklı isyanlarını bizzat bende, TBMM’de yaptığım Basın Toplantısı ve Meclis Kürsüsünden yaptığım konuşmalarla birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’a cevaplandırılması amacıyla yazılı olarak sormuştum. Çok şükür ki, hep birlikte verilen bu mücadeleler olumlu bir neticeye ulaştı ve ÇED Raporuna yönelik olarak olumsuz görüş bildirildi, O Bölgedeki 5 bin dönüm tarım ve orman arazisi, Çimento Fabrikası yapılması düşüncesiyle talan edilerek yok olmaktan kurtuldu” dedi.

İYİ Partili Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu konuda yürekli ve cesur duruşlarıyla Bölge İnsanlarının haklı olarak yükselttiği sese kulak vererek, bir Bölgenin ve Ormanlık Alanların tamamen yok olmasına neden olabilecek bu girişimi sonlandıran Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcilerine aleni teşekkür ediyorum. Allah cümlesinden razı olsun. İyi ki varlar. İyi ki, böyle bir karara cesurca imza attılar. İyi ki, o Bölgedeki ormanlarımızın yok olmasına, bölgede oturan ve çok küçük bir arazide kuru tarım, hayvancılık ve tavukçuluk yaparak geçimini sağlayan insanlarımızın yerinden yurdundan edilmesine karşı durdular!

Böyle bir karara imza atarak, tarihe adını yazdıran herkese, Bölgede yaşayan insanlarımız ve Çevreye duyarlı herkes adına teşekkür ediyoruz.

Bizler de Tarsus Belediye Başkanlığı ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığımız dönemlerde olduğu gibi Milletvekilliği yaptığımız bu dönemde de Çevreye olan duyarlılığımızı her daim gösterecek, Vatandaşlarımızın sesi ve nefesi olmayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle