Hoşgeldiniz  

BOMBA ANKET: CHP-DEM KİRLİ İTTİFAKI VATANDAŞA SORULDU… BOMBA YANITLAR, YANITLARIN BOMBA ÖTESİ ORANLARI…

admin | 13 Nisan 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin özelinde açık açık, birçok büyükşehirde ise örtülü ittifak yapan CHP ve DEM Parti’nin iş birliği üzerine bomba anket yayınlandı. Ortaya çıkan sonuçlar bomba etkisi yarattı.  

31 Mart yerel seçimlerinde en çok konuşulan konuların başında CHP ile terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti arasında yapılan kirli ittifak oldu. Mersin’de açık, birçok büyükşehirde de “kent uzlaşısı” adı altında örtülü ittifak yapan CHP ve DEM Parti ittifakı, vatandaşlara soruldu.  

2-5 Nisan tarihleri arasında 2 bin kişi üzerinden OPTİMAR tarafından yapılan ankette çıkan sonuçlar, CHP-DEM kirli ittifakına vatandaşların nasıl baktığını da ortaya koydu.

CHP-DEM İTTİFAKINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

CHP ile DEM iş birliğine yönelik sorulara verilen yanıtlar önemli ipuçları verdi.

OPTİMAR’ın anketinde katılımcılara ilk olarak CHP ve DEM Parti arasındaki ittifakı nasıl değerlendirdikleri soruldu.  

İlk sırada yüzde 24.7’yle ‘Olumsuz değerlendiriyorum’ diyenler gelirken, ‘İşbirliğini doğru bulmuyorum’ diyenler ise yüzde 20.8’le ikinci sırada yer aldı. ‘DEM ile CHP arasında işbirliği olduğunu düşünmüyorum’ diyenler ise yüzde 19.2’yle üçüncü sırada geldi.

KENT UZLAŞISI DOĞRU BİR YAKLAŞIM MI?

Aralarındaki ittifakı “kent uzlaşısı” olarak tanımlayan CHP ve terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti’nin bu kent uzlaşısı tanımı da ankete katılanlara soruldu.

Olumsuz yanıtlar ‘kent uzlaşısı’ konusunda da sürdü. Kent uzlaşısını doğru bulanların oranı yüzde 19.1 çıkarken, ‘Hayır’ diyenlerin oranı yüzde 55.8’e ulaştı. Yüzde 25.1’lik bir kesim ise fikrinin olmadığını beyan etti.

VE BOMBA… DEM PARTİ’Yİ TEHLİKELİ BULUYOR MUSUNUZ?

Optimar, DEM Parti’yi tehlikeli bulup bulmadıklarını da sordu.

Ankete katılanların yüzde 50.1’i ‘Çok tehlikeli’ derken, ‘Tehlikeli’ diyenlerin oranı yüzde 25.1 çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 75.2’si DEM’i tehlikeli buldu. Orta seviyede bulanlar yüzde 9.5 olurken, ‘Tehlikeli değil’ diyenler yüzde 8.4, ‘Hiç tehlikeli değil’ diyenler ise yüzde 6.9 çıkıyor.

BOMBANIN DEVAMI… DEM’LİLERİN CHP’Lİ BELEDİYELERDE GÖREV ALMASINI DOĞRU BULUYOR MUSUNUZ?

OPTİMAR’ın anketindeki bir diğer bomba soru, CHP-DEM Parti ittifakı kapsamında anlaşılan yerlerde CHP’li Belediyeler bünyesinde DEM Parti kadrolarına yer verilecek olmasıyla ilgili.

‘DEM’lilerin CHP’li belediyelerde görev almasını olumsuz buluyorum’ diyenlerin yüzde 79.1’le ezici bir çoğunluğu oluşturması dikkat çekti. ‘Olumlu buluyorum’ diyenler ise yüzde 20.9 çıktı.

MERSİN’DE CHP-DEM AÇIK İTTİFAK YAPTI

Mersin’de de CHP ve terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti, açık ittifak yapmıştı.

Akdeniz’de DEM Parti’ye destek veren CHP, Toroslar ilçesine de DEM Parti’nin istediği ismi aday göstermiş, Toroslar’da meclis üyesi adayları fermuar sistemiyle bir CHP’li, bir DEM’li olarak yazılmıştı. Tarsus ilçesinde de DEM Partili isimler CHP listesinden meclis üyesi adayı olarak seçimlerde yer almış, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısının DEM Parti’den olacağı kamuoyuna duyurulmuştu.  

Bu karşılıklı anlaşmaların ardından DEM Parti, Büyükşehir seçimlerinde aday çıkartmayarak CHP’li Vahap Seçer’e açık destek vermişti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle