Hoşgeldiniz  

BİR CHP’Lİ BELEDİYE KLASİĞİ DAHA: 2. AQUAPARK FACİASI, MARİNA VİSTA OLDU! OLAN YİNE MİLLETİN PARASINA OLDU…

admin | 19 Ekim 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yönetiminin yeni bina yapmak yerine özel mülkiyetten kiraladığı Marina Vista AVM’ye kaçak olarak yaptığı ilave katın ardından Akdeniz Belediyesi tarafından inşaatın izinsiz olduğu gerekçesiyle tutanak tutulması, tadilat için 40 Milyon TL’yi aşkın bir meblağın Seçer eliyle çöpe atılması olarak yorumlandı. Binanın kira süresi dolduğunda, yeni anlaşma yapılmadığı takdirde mülk sahibine “yapılan tadilat eski haline çevrilerek” verileceği iddiası ise Mersin’de şok yarattı!

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası olarak özel mülkiyetten kiraladığı Çamlıbel’deki Marina Vista AVM’ye ruhsatsız ve izinsiz tadilat yapıldığı gerekçesiyle Akdeniz Belediyesi tarafından tutanak tutulması Mersin’de şok yaratmıştı.

40 MİLYON TL HARCANDIĞINI SEÇER MECLİSTE SÖYLEDİ

Yapılan tespitte izinsiz ilave kat çıktığının görülmesi de kamuoyunda büyük tepki çekti. Vatandaşın yaptığı en küçük bir ilaveye göz yummayan Belediyelerin kendisinin, kaçak ilave yaparak kat yoğunluğunu meclis onayı olmadan arttırması yasa ve nizam tanımazlık olarak kayıtlara geçti. 40 Milyon TL’yi aşan tadilat yapıldığını meclis toplantısında dile getiren CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, yaşananlar karşısında sessizliği koruması da dikkatlerden kaçmadı.

MECLİS’TEN ONAY ALMADAN YOĞUNLUK ARTTIRILDI!

Büyükşehir yönetiminin ilave kat çıkarak izinsiz yoğunluğu artırması tepki çekerken, bu uygulamanın sadece meclis yetkisinde olduğuna dikkat çekildi. Meclisin bu karara onay verebilmesi için önce bina etüdünün yazılması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, yine meclisin karar alırken artan yoğunluk karşılığında Düzenleme Ortaklık Payının ve sosyal donatı alanının artırılması ve yine otopark alanının da artırılması gerektiğine vurgu yaptılar.

BOMBA İDDİA: MEVZUATA AYKIRI HARCANAN 40 MİLYON TL SEÇER’E RÜCU EDİLECEK!

Marina Vista’yı kiralamak için Meclis ya da encümen kararı alınmadan tadilat masrafları yapılması resmen suç teşkil ederken, mevzuata aykırı bu harcamanın kamu zararı olarak kaydedilmesi durumunda, Sayıştay müfettişlerince direkt kişi borcu Vahap Seçer’e rücu edilmesi gerektiği öne sürüldü.

ŞOK YARATAN İDDİA: MARİNA VİSTA SAHİPLERİNE, SÖZLEŞME YENİLENMEZSE BİNA “ESKİ HALİNE ÇEVRİLEREK TESLİM EDİLECEK!

Bina yapmak yerine sadece özel mülkün sahibi olduğu bir AVM’ye 40 Milyon TL’yi aşan tadilat yapılması ve üstüne üstlük 3 yıldır kira ödenmesine rağmen taşınma işlemi gerçekleşmeyen AVM için ortaya atılan son iddia ise bomba etkisi yarattı. AVM’ye yapılan tadilatın, Büyükşehir’le yeni kira sözleşmesi yapılmadığı takdirde sökülerek, eski haliyle mülk sahibine verileceği iddiası kamuoyunda şok yarattı.

ŞİMDİLİK 40 MİLYON TL… ÇÖPE Mİ GİDİYOR?

Şu ana kadar 40 Milyon TL harcanan ve halen devam eden mevzuata aykırı tadilatın, sözleşme yenilenmediği takdirde tüm yapılan tadilatın eski haline çevrilerek mülk sahibine teslim edeceği iddiası çöpe atılan “şimdilik 40 Milyon TL”lik halkın parası olarak akıllara CHP’li Macit Özcan döneminde çöpe atılan mevzuata aykırı Aquapark faciasını hatırlattı.

2. CHP FACİASI: AQUQPARK FACİASI MARİNA VİSTA’DA MI YAŞANIYOR?

CHP’li Macit Özcan döneminde 2010 yılında mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verdiği Deniz Park projesi için o dönemin 35 Milyon TL’si tıpkı mevzuata aykırı Marina Vista tadilatına harcanan çöpe atılmıştı.  

MACİT’İN 35 MİLYON TL’YE YAPTIĞI AQUAPARK MAHKEME KARARIYLA YIKILMIŞTI!

Mersin Temiz Toplum Derneği üyesi Hidayet Dinçer, 2012’de Mersin 1’inci İdare Mahkemesi’ne başvurarak, 35 milyon lira harcamayla yapılan Deniz Park’ın Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu, şehir merkezi ve kumsalda en değerli mevkide yer aldığı, proje için harcanan paranın da kamu yararına olmadığını iddia etmişti. Dinçer’in başvurusu üzerine mahkeme, yaptığı incelemede projenin, kıyı mevzuatı hükümleri ile şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Macit Özcan’lı Mersin Büyükşehir Belediyesi, projenin mevcut yasalara ve şehircilik ilkelerine uygun olduğunu belirterek Danıştay’a başvurmuş, Danıştay 6’ıncı Dairesi, 10 Eylül 2014’te yerel mahkemenin kararını onaylayarak, mevzuata aykırı Aquapark’ın yıkılmasına hükmetmişti.

SEÇER SUSKUNLUĞUNU BOZACAK MI?

Mahkeme kararıyla yıkılan Aqupark’ı da mevzuata aykırı olarak inşa eden CHP’li Macit Özcan gibi, Devlet kural ve yasalarını yok sayarak halkın parası olan 40 Milyon TL’yi çöpe atan bir başka CHP’li Vahap Seçer’in iddialara ne cevap vereceği de merakla bekleniyor.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle