Hoşgeldiniz  

AKDENİZ BELEDİYESİ, BÜYÜKŞEHİR’İN KAÇAK İNŞAATI MARİNA VİSTA İÇİN TUTANAK TUTTU: İZİNSİZ ÇİVİ BİLE ÇAKAMAYACAKLAR!

admin | 18 Ekim 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz Belediyesi sorumluluk alanında bulunan Marina Vista AVM’yi Mersin Büyükşehir Belediyesi 3 yıl önce kiralamış ve 3 yıldır sadece tadilata 40 Milyon TL’yi aşan bir masraf etmişti. Büyükşehir’in Marina Vista’ya ruhsat almadan yaptığı tadilat, kaçak kat çıkılmasına kadar varmıştı. Akdeniz Belediyesi, basında ve sosyal medyada çıkan haberlerin ardından inşaat alanına giderek tutanak tuttu ve Büyükşehir’in çalışmasını durdurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kural tanımaz hareketlerinin son örneği Marina Vista’da yaşandı. Çamlıbel’de bulunan Marina Vista AVM’yi 3 yıl önce kiralayan Büyükşehir, 3 yıldır tadilatla uğraşmış ve 40 Milyon TL’yi aşan masraf etmişti.

Tadilatı da aşan çalışma AVM’de ilave kat yükselmesiyle ortaya çıktı. İhbar üzerine harekete geçen Akdeniz Belediyesi ekipleri, AVM’deki çalışmayı ruhsat ve izin olmadığı gerekçesiyle durdurdu.

TUTANAĞI BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİ İMZALAMADI, MUHTAR İMZALADI!

Akdeniz Belediyesi yetkilileri sosyal medyada ve basında çıkan haberlerin ardından yaptıkları incelemede Marina Vista AVM’de izinsiz yapılan kat ilavesini tespit ederek, yapılan çalışmanın İmar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle tutanak tuttu. İnşaat alanında bulunan Büyükşehir yetkilileri de tutanağı teslim almayınca, AVM’nin bulunduğu Kültür Mahallesi Muhtarlığına tutanak imza karşılığı teslim edildi.

BÜYÜKŞEHİR 25 KİŞİLİK ZABITA EKİBİYLE MÜDAHALE ETMEK İSTEDİ

Akdeniz Belediyesi ekiplerinin AVM inşaatına gelmesiyle birlikte ortam bir anda hareketlendi. Olayın duyulmasıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri yaklaşık 25 kişilik bir ekiple AVM’ye giderek, Akdeniz Belediyesi’nin tespitte bulunmasını engellemeye çalıştı.

HABERCİ GAZETESİ’Nİ BASAN CHP GENÇLİK KOLLARI EKİBİ DE AVM’YE GELDİ

CHP’li Büyükşehir yetkilileri bununla da sınırlı kalmadı, CHP Gençlik Kollarına mensup bazı isimler de AVM’ye giderek Akdeniz belediyesi ekiplerinin tutanak tutmasına müdahale etmek istedi. Haberci Gazetesi’ne yumurtalı ve boyalı saldırıda bulunan CHP’li isimlerin de yer aldığı müdahale de Akdeniz Belediyesi ekipleri, tutanağı tutarak Büyükşehir’in çalışmasını durdurdu.

BÜYÜKŞEHİR EKİBİ ALANDAN ÇEKİLDİ

Tutanağın tutulmasının ardından inşaat ekipleri alandan ayrılırken, inşaat alanının güvenliği için az sayıda güvenlik personeli Marina Vista’da bırakılarak, inşaat çalışmaları durduruldu.      

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle