Hoşgeldiniz  

BELEDİYE ARSASINI KAT KARŞILIĞI VERME YETKİSİ ALAN CHP’Lİ BOZDOĞAN, ARSAYI DOĞRUDAN SATMAYA KALKTI YA… AHA O İŞTEN VAZGEÇTİ!

admin | 28 Aralık 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Tarsus Belediyesi’nde flaş gelişme yaşandı. Meclisten mülkiyetinin dörtte üçü belediyeye ait olan arsayı kat karşılığı vermek için yetki alan Haluk Bozdoğan, arsanın dörtte bir sahibine arsayı doğrudan satışı için seçilmiş değil, memur encümenlerden onay almış, arsayı satışa hazırlanıyordu. Satışın müfettişlere takılma ihtimalinin olduğu duyumunu alan Bozdoğan’ın satıştan vazgeçtiği öğrenildi.   

CHP’li Tarsus Belediyesi, yeni bir skandalın daha eşiğinden döndü. Meclisten aldığı yetkiyi “farklı” uygulamaya kalkan Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın geri adım attığı öğrenildi.

NE YAŞANMIŞTI?

Tarsus’ta CHP’li Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın kat karşılığı vermek istediği arsa haftalarca kent gündeminde konuşulmuştu. Atatürk Mahallesinde mülkiyetinin dörtte üçü Tarsus Belediyesi’ne ait olan arsayı kat karşılığı vermek için Belediye meclisinden yetki isteyen Bozdoğan’a meclis bu yetkiyi vermemişti.

Kararı mahkemeye götüren CHP’li Haluk Bozdoğan, idarenin bu ret kararıyla zarara uğratıldığı gerekçesiyle davayı kazanmış ve meclisin vermediği yetkiyi yargı yoluyla almıştı. Mahkeme, meclisin kararını yürütmeyi durdurma vererek sonlandırmıştı. Meclise Bozdoğan tarafından tekrar getirilen konu, bu sefer “küçük değişiklikle” söz konusu arsanın kat karşılığı olarak verilmesi için meclis tarafından belediye encümenine yetki verilmişti.

KAT KARŞILIĞI DEVRETMEDİ, DOĞRUDAN SATTI! HEM DE KİME SATTI? ORTALIK 56!

Encümende bulunan Meclis üyeleri, arsa devrine yine ret verdi. Bunun üzerine encümendeki memur üyeleri ikna eden CHP’li Bozdoğan arsa için kat karşılığı değil, direk olarak satış yetkisi aldı. Olaylı arsayı satışa çıkaran Bozdoğan’ın arsayı sattığı kişi de arsadaki dörtte bir hisseye sahip firmaya satıldığı iddia edilince kıyamet koptu.

Arsanın kat karşılığı yerine doğrudan satışına hazırlanan CHP’li Bozdoğan’a tepki gösteren Mimar Ramazan Carus’un gerekçelerini haberleştiren Sansasyonel Haber’in yaptığı haberin ardından CHP’li Bozdoğan’dan flaş geri adım geldi.

MÜFETTİŞ KORKUSU BOZDOĞAN’A GERİ ADIM ATTIRDI! FLAŞ İDDİA…

Tarsus Belediyesine yakın kaynaklar, dün akşam gerçekleştirilen encümen toplantısında Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın satış kararını iptal ettiğini öne sürdü.

Belediye kaynakları, Bozdoğan’ın arsayı kat karşılığı verme yetkisi almasına rağmen doğrudan satış yapmasının müfettiş denetimine takılma ihtimali nedeniyle bu kararı aldığını iddia etti.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle