Hoşgeldiniz  

TARSUS’TA ŞOK: HANİ BELEDİYE ARSASI KAT KARŞILIĞI VERİLECEKTİ? CHP’Lİ BOZDOĞAN KOCA ARSAYI BEDAVAYA SATTI! OLAY İDDİA…

admin | 27 Aralık 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mülkiyetinin dörtte üçü Tarsus Belediyesi’ne ait olan Atatürk Mahallesindeki arsayı kat karşılığı vermek için belediye meclisinden yetki isteyen, yetkiyi alamayınca mahkeme yoluyla yetkiyi eline katan CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın o arsayı seçilmiş encümenlerin ret vermesine karşın memur encümen kararıyla satışa çıkarması Tarsus’a bomba düşürdü. Hem de 7 daire parasına arsanın satıldığı iddia edildi.

Tarsus’ta CHP’li Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın kat karşılığı vermek istediği arsa haftalarca kent gündeminde konuşulmuştu. Atatürk Mahallesinde mülkiyetinin dörtte üçü Tarsus Belediyesi’ne ait olan arsayı kat karşılığı vermek için Belediye meclisinden yetki isteyen Bozdoğan’a meclis bu yetkiyi vermemişti.

Kararı mahkemeye götüren CHP’li Haluk Bozdoğan, idarenin bu ret kararıyla zarara uğratıldığı gerekçesiyle davayı kazanmış ve meclisin vermediği yetkiyi yargı yoluyla almıştı. Mahkeme, meclisin kararını yürütmeyi durdurma vererek sonlandırmıştı.

MECLİS, MAHKEME KARARININ ARDINDAN ENCÜMENE YETKİYİ VERDİ

Meclise Bozdoğan tarafından tekrar getirilen konu, bu sefer “küçük değişiklikle” söz konusu arsanın kat karşılığı olarak verilmesi için meclis tarafından belediye encümenine yetki verildi.

KAT KARŞILIĞI DEVRETMEDİ, DOĞRUDAN SATTI! HEM DE KİME SATTI? ORTALIK 56!

Ne olduysa ondan sonra oldu. Encümende bulunan Meclis üyeleri, arsa devrine yine ret verdi Bunun üzerine encümendeki memur üyeleri ikna eden CHP’li Bozdoğan arsa için kat karşılığı değil, direk olarak satış yetkisi aldı. Olaylı arsayı satışa çıkaran Bozdoğan’ın arsayı sattığı kişi de arsadaki dörtte bir hisseye sahip firmaya satıldığı iddia edilince kıyamet koptu.

MİMAR RAMAZAN CARUS SORULARINI PEŞ PEŞE SIRALADI!

Arsanın metrekaresi 8 bin TL’den 52 Milyona satıldığını iddia eden Mimar Ramazan Carus, bu bedelin de anca 7-8 daire parası ettiğini savundu.

Mimar Carus, CHP’li Bozdoğan’a peş peşe sorularını da sıraladı. İşte o sorular:

1-Bu arsa madem satılacaktı, neden belediye meclisine defalarca bu konuyu getirdiniz?

2-Bu arsa kat karşılığı olarak ihaleye çıkmış olsaydı belediye buradan bu rakamın en az iki katı gelir elde etmiş olmaz mıydı?

3-Belediye burayı kendi gücüyle yapmış olsaydı buradan üç-dört kat gelir elde etmiş olmaz mıydı?

4-Hani ‘’rantı halk yaratır. Yaratılan rantı üç-beş kişiye peşkeş çektirmem’’ sözü?

5-Bu satış kararından yaklaşık bir ay öncesinde bu arsadan yaklaşık iki yüz metre mesafede istimlak müdürlüğünün ‘’uygundur’’ onayıyla 14 bin TL’den satış yapılmış olması, belediyeye ait olan bu arsanın ise 8 bin TL’den satışına onay verilmesi doğru mu?

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

TARSUS’TA ŞOK: HANİ BELEDİYE ARSASI KAT KARŞILIĞI VERİLECEKTİ? CHP’Lİ BOZDOĞAN KOCA ARSAYI BEDAVAYA SATTI! OLAY İDDİA… için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle