Hoşgeldiniz  

AKDENİZ’İN “ÖZELLİKLE YOKSUNLAŞTIRILAN” BÖLGESİNDEN OY NEMALANANLARA KÖTÜ HABER: 330 MODERN KONUT İÇİN DAHA ONAY ÇIKTI!

admin | 03 Aralık 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Çay Mahallesi’nde 500 modern konut bitti ve mahalleli insanlarımız bugün yeni evlerinde yaşıyor. Barış Mahallesi’nde de 500 konut bitmek üzere… Çay Mahallesi sakinlerine bir müjde daha vermek isterim; geçen ay itibariyle 330 konutun uygulama projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim ettik ve proje kabul edildi. İnşallah 2024’ten sonra da Cumhur İttifakı ile birlikte kentsel dönüşüm projelerimiz Akdeniz ve Mersin’de devam edecek” dedi.

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleşen Geleneksel Karaduvar Balık Festivalinde alanı dolduran on binlerce vatandaşa hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Çay Mahallesi’nde toplam 330 konutluk yeni kentsel dönüşüm uygulama projesinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca kabul edildiğini belirtti.

Akdeniz’in birtakım çevrelerce özellikle yoksul ve yoksun bırakılan mahallelerinde kentsel dönüşüm sürerken Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’tan bu yoksulluktan ve yoksunluktan oy devşir3n ve yuvalananları yıkan yeni haberi de festivaldeki konuşmasında duyurdu.

Mersin’de 30 yıldır yapılamayan kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirdiklerini ve kentin imar planlarını da bitirdiklerini kaydeden Gültak, 6 Şubat deprem felaketini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Çay Mahallesi’nde 500 modern konut bitti ve mahalleli insanlarımız bugün yeni evlerinde yaşıyor. Barış Mahallesi’nde de 500 konut bitmek üzere… Çay Mahallesi sakinlerine bir müjde daha vermek isterim; geçen ay itibariyle 330 konutun uygulama projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim ettik ve proje kabul edildi. İnşallah 2024’ten sonra da Cumhur İttifakı ile birlikte kentsel dönüşüm projelerimiz Akdeniz ve Mersin’de devam edecek.”

“AKDENİZ’DE ARTIK BAYRAĞINI, VATANINI VE TOPRAĞINI SEVEN GENÇ BİR NESİL YETİŞİYOR”

Kadınlar ve gençler için hayata kattıkları sosyal, kültürel ve eğitim hizmeti ve projelerini de hatırlatan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, özellikle eğitimde büyük bir başarı yakaladıklarının altını çizdi; hizmete açtıkları Etüt Merkezi ve e-portal eğitim sistemi sayesinde Akdenizli gençler ve çocukların diledikleri üniversite ve liseleri kazandığını vurguladı.

Gültak, “Akdeniz’de artık bayrağını, vatanını ve toprağını seven genç bir nesil yetişiyor. Çünkü geleceği gördüler, biz de onlara imkânlar sağladık. Kadınlar için de 19 mahallemizde, biçki, dikiş, nakış, okuma-yazma kursları gördükleri kültür ve sanat evlerini hizmete açtık. Yine Akdenizli binlerce kadını hayatlarında ilk kez farklı kentlerimize günübirlik gezilere gönderdik. Çünkü biz Akdeniz’i bu insanlarımızı önemsiyor, büyük değer veriyoruz” şeklinde konuştu.

“MERSİN VE AKDENİZ’DE DEĞİŞİMİN SÜRMESİ İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM”

Sözlerini “Yaptığınız bir iş, festival, o şehrin o ilçenin kaderini değiştirmeli” şeklinde sürdüren Gültak, “İşte bugün örneği ortada… Farklı il ve ilçelerimizden binlerce insanımız festival alanına akın akın geliyor. İşte yaptığınız iş, yaşadığınız yerin kaderini değiştirmeli. Balık festivalimizle Karaduvar’ın kaderi değişti. Artık binlerce insan, sadece hafta sonları değil, yılın 365 günü buraya geliyor. Balıkçılarımız da iş yapıyor ve kazanıyor, yeni restoranlar açılıyor. Sahile kazandırdığımız 23 dönüm büyüklüğündeki Sardalya Parkımıza da her gün binlerce insanımız piknik veya spor yapmak, dinlenmek ve balık avlamak için uğruyor. 2019’daki sloganımız ‘Değiştirin, hep beraber değiştirelim’ idi. Sizler de değiştirdiniz ve bugün Akdeniz’i hep beraber değiştirmeye devam ediyoruz. Bu değişimin sürmesi için 2024 Mart ayında da desteklerinizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle