Hoşgeldiniz  

AK PARTİ MERSİN’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İSTEYEN SURİYE KÖKENLİ TC VATANDAŞI SÖYLEDİ: “SURİYE ER YA DA GEÇ SURİYELİLERE DÖNECEK!”

admin | 01 Temmuz 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

14 Mayıs milletvekili seçimlerinde AK Parti’den Mersin Milletvekili aday adayı olmak için başvuruya hazırlanan Suriye kökenli TC vatandaşı Mohamad Fanssa, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tepkisi nedeniyle bu kararından vazgeçmişti. Fanssa, bugün yaptığı açıklamada Özdağ’ı etiketleyerek “Suriye er ya da geç Suriyelilere dönecek” dedi.

Yoğun Suriyeli mülteci alan Mersin’de çok sayıda Suriyeli Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı da almıştı. Vatandaşlık alan Suriye kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Mohamad Fanssa da 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili olmak için harekete geçmişti.

AK Parti’den Mersin Milletvekili Aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzereyken mültecileri ülkeden göndermek üzerine politika geliştiren ve söylemlerde bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Fanssa’nın bu girişimine sert tepki göstermiş ve “Boşuna aday olma. Seni de Suriye’ye geri yollayacağız” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Mersin’de yaşayan Mohamad Fanssa, bugün sosyal medyadan yaptığı paylaşımla “Komşuyuz ve komşu kalacağız” diyerek şartlar oluştuğu takdirde sürecin işleyeceğini kaydetti.

Mohamad Fanssa, “Esad rejimi er ya da geç yıkılacak. Suriye er ya da geç Suriyelilere dönecek. Tüm emareler bunun yakında olacağını da gösteriyor. Bugün şartlar herkesi tedirgin etse de bu süreç mutlaka geçecek. Birbirimizi kırmayalım, birbirimize düşman olmayalım. Komşuyuz ve komşu kalacağız” paylaşımı yaptı.

Fanssa, bu paylaşımında Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’i de etiketledi.

ÜMİT ÖZDAĞ İLE NE YAŞAMIŞTI?

Suriye kökenli TC vatandaşı Fanssa, 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti Mersin Milletvekili aday adayı olmak için başvuruya hazırlanıyordu.

Bu duyurunun yayılmasının ardından seçimleri kazanması halinde Suriyeli sığınmacıları ve Suriyeli TC vatandaşlığını alanları da göndereceğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, harekete geçmiş ve sosyal medya üzerinden Mohammed Fanssa’nın afişini paylaşarak, “Boşuna aday olma. Seni de Suriye’ye geri yollayacağız” çıkışını yapmıştı.

Özdağ’ın bu paylaşımı, sosyal medya takipçileri tarafından destek almıştı.

Özdağ’ın bu çıkışının ardından Mohammed Fanssa’nın yaşananları değerlendirmiş ve bu nedenle milletvekili aday adayı olmaktan vazgeçmişti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle